Geranium 'Sirak'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Rijke en langdurige bloei
  • Makkelijk in onderhoud
  • Geschikt voor borders en potten
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Compacte groeiwijze
  • Mooie herfstverkleuring

Ontdek de charmante Geranium 'Sirak', ook wel bekend als de ooievaarsbek. Met zijn sierlijke, middengroene, gelobde bladeren die in de herfst transformeren naar een betoverend palet van rood en oranje, vormt deze plant een levendig kleuraccent in zowel de tuin als in borders. Van juni tot oktober zorgt Geranium 'Sirak' voor een ware bloemenzee met zijn roos satijnen bloemen, die een fris donkerwit hart hebben en prachtig donker geaderd zijn.

Deze bladverliezende ooievaarsbek is een uitstekende keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant. Geranium 'Sirak' is namelijk niet al te kieskeurig wat betreft standplaats; zowel in de halfschaduw, de zon als in volle schaduw komt deze plant goed tot zijn recht. Bovendien bloeit hij op in bijna elke goed doorlatende grondsoort, zolang deze maar niet te vruchtbaar is. Door uitgebloeide bloemen weg te halen, kun je zelfs nog langer genieten van zijn florale pracht.

De Geranium 'Sirak' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens robuust en weerbaar. De plant is winterhard, kan tegen zeewind en laat zich niet van de wijs brengen door luchtvervuiling. Daarnaast is deze variëteit een echte vriend van de natuur, want bijen en vlinders zijn dol op de nectarrijke bloemen. Zo draagt de plant bij aan de biodiversiteit in je omgeving.

Kortom, de Geranium 'Sirak' is een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar langbloeiende, sierlijke en veelzijdige bodembedekkers die evenement aan de natuurlijke schoonheid en veerkracht toevoegen. Met zijn ondersteunende rol voor het lokale ecosysteem is de Geranium 'Sirak' een plant die niet mag ontbreken in een milieubewuste tuin of huis.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd wateroverlast.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Geranium 'Sirak' op een plek in de tuin waar het zonlicht of halfschaduw krijgt. De plant kan goed gedijen in verschillende soorten grond, zolang het goed gedraineerd is.

Tip

Plaats een laag mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de plant gezond houden en de bloei verbeteren.

Ooievaarsbek, ook wel Geranium 'Sirak' genoemd, is een prachtige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin.

Vanwege de mooie bloemen en bladeren wordt de Ooievaarsbek vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en borders. De bloemen variëren van lichtroze tot diep paars, waardoor de plant een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Naast het decoratieve aspect heeft de Ooievaarsbek ook andere courante gebruiken. Zo staan de bladeren bekend om hun geur, die muggen en andere insecten op afstand houdt. Hierdoor kan de plant ook gebruikt worden als natuurlijke vorm van insectenbestrijding in de tuin.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 30 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium Macrorrhizum 'Spessart'
Ooievaarsbek
Geranium Nodosum
Ooievaarsbek
Geranium Magnificum
Ooievaarsbek
Geranium Pratense 'Mrs Kendall Clark'
Ooievaarsbek
Geranium 'Blue Sunrise'
Ooievaarsbek
Geranium Sylvaticum 'Album'
Bosooievaarsbek
Geranium 'Ann Folkard'
Ooievaarsbek
Geranium 'Dilys'
Ooievaarsbek
Geranium Oxonianum 'Claridge Druce'
Ooievaarsbek
Geranium Cinereum 'Laurence Flatman'
Ooievaarsbek