Geranium sanguineum

Bloedooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Rijke bloei met mooie roze bloemen
  • Uitstekende bodembedekker
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Geschikt voor zonnige en droge plekken
  • Langdurige bloei in de zomer
  • Gemakkelijk in onderhoud

Ontdek de charme van de Geranium sanguineum, algemeen bekend als bloedooievaarsbek, een prachtige aanvulling op iedere tuin. Deze bladverliezende, inheemse plant kenmerkt zich door zijn lage, bodembedekkende groei, waardoor hij uitermate geschikt is voor het creëren van een dichte, groene basis in uw buitenruimte. Met kleine, donkergroene en fraai vijf tot zevenlobbige bladeren, biedt deze geranium een subtiele structuur en een rustige groene uitstraling.

Vanaf mei tot september toont de bloedooievaarsbek een ware bloemenpracht. De paarsrode bloemen, met een doorsnede van 3 tot 4 centimeter, zijn rijkelijk voorzien van donkere aderen, wat een verfijnd en levendig contrast oplevert. Deze uitbundige bloeier brengt kleur in uw tuin gedurende de meeste van de warmere maanden van het jaar.

Deze geranium is niet veeleisend wat betreft zijn standplaats; hij gedijt uitstekend in volle zon of lichte schaduw, maar ook halfschaduw is geen probleem. De bloedooievaarsbek is tevreden met elke goed doorlaatbare, niet te vruchtbare bodem. Het terugknippen van uitgebloeide bloemen en lelijk blad tijdens de bloeiperiode voorkomt te veel uitzaaien en stimuleert herbloei, waardoor u langer kunt genieten van dit schouwspel.

Niet alleen is de bloedooievaarsbek winterhard, zeewind tolerant en bestand tegen luchtvervuiling, het is ook een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in uw tuin; de plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor hij bijdraagt aan een levendig en gezond ecosysteem.

Kortom, de Geranium sanguineum is een veelzijdige, kleurrijke en onderhoudsvriendelijke plant die leven en kleur aan uw tuin zal toevoegen. Met de mogelijkheid om zowel in zon als in schaduw te floreren en tegelijkertijd een toevluchtsoord aan nuttige insecten te bieden, is dit de perfecte plant om een milieuvriendelijke en esthetisch aangename dimensie aan uw buitenruimte te geven.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de wortels verdrinken.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar wat extra voeding om de groei te stimuleren.

Standplaats

De bloedooievaarsbek houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg voor een goed doorlatende grond.

Tip

De bloedooievaarsbek kan goed tegen droogte, maar zal het best gedijen met regelmatige bewatering. Plaats de plant in een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

De Geranium sanguineum, ook wel bekend als de bloedooievaarsbek, is een prachtige vaste plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en borders.

Met zijn felroze bloemen en diep ingesneden bladeren is de bloedooievaarsbek een mooie toevoeging aan elke tuin. Het is een populaire keuze voor het opvullen van lege plekken in de tuin of voor het creëren van kleurrijke bloembedden.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de bloedooievaarsbek ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant soms gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. De wortels van de bloedooievaarsbek zouden bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als samentrekkend middel of om wonden te genezen.

Daarnaast is de bloedooievaarsbek ook aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het een goede keuze is voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De plant trekt allerlei nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem in de tuin.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium phaeum 'Samobor'
Donkere ooievaarsbek
Geranium 'Jolly Bee'
Ooievaarsbek
Geranium clarkei 'Kashmir White'
Ooievaarsbek
Geranium cantabrigiense 'Biokovo'
Ooievaarsbek
Geranium oxonianum 'Claridge Druce'
Ooievaarsbek
Geranium macrorrhizum 'Czakor'
Ooievaarsbek
Geranium endressii
Ooievaarsbek
Geranium 'Blue Sunrise'
Ooievaarsbek
Geranium nodosum
Ooievaarsbek