Geranium riversleaianum 'Russell Prichard'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Bladhoogte van 20 cm
  • Paarsroze bloemen
  • Rijkbloeiend
  • Bodembedekker

De Geranium riversleaianum 'Russell Prichard', beter bekend als Ooievaarsbek, is een charmante toevoeging aan elke tuin of plantencollectie. Met zijn wintergroene tot half wintergroene karakter behoudt deze plant een deel van zijn schoonheid, zelfs in de koude maanden. De laagblijvende, bodembedekkende aard maakt hem niet alleen visueel aantrekkelijk, maar helpt ook om onkruidgroei tegen te gaan.

Deze hybride geranium valt op door zijn grijsgroene tot zilvergrijze bladeren, die subtiel gelobd en licht behaard zijn. Deze vormen niet enkel een mooie achtergrond voor de rijke paarsrode bloemen die van mei tot oktober verschijnen maar zijn ook op zich al decoratief. De enkelvoudige bloemen zijn een lust voor het oog met hun opvallende donker violetkleurige adering.

Geranium 'Russell Prichard' is niet veeleisend als het aankomt op zijn standplaats; hij geniet van de volle zon tot lichte schaduw en stelt weinig eisen aan de bodem, behalve dat deze goed doorlaatbaar moet zijn. Het terugknippen na de bloei houdt de plant in vorm en zorgt voor een herbloei. Met zijn goede winterhardheid, tolerantie voor zeewind en weerstand tegen luchtvervuiling is het een robuuste bewoner van de buitenruimte.

Dit type geranium is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan een gezonde tuin door bijen en vlinders aan te trekken, waarmee het de biodiversiteit bevordert. De Geranium riversleaianum 'Russell Prichard' zal met zijn langdurige en rijke bloei zeker vreugde en kleur aan uw tuin toevoegen, en is daarmee een essentiële plant voor elke natuurliefhebber en tuinier.

Verzorging/Water

Geranium riversleaianum 'Russell Prichard' heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat.

Onderhoud

Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen en oude bladeren weg om de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar een beetje meststof om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zon en een beetje schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van Geranium riversleaianum 'Russell Prichard' is om de plant regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen. Deze kunnen de plant beschadigen, dus het is belangrijk om ze snel te bestrijden.

Een zeer populaire plant voor decoratief gebruik, de Geranium riversleaianum 'Russell Prichard', ook wel bekend als Ooievaarsbek, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn weelderige groene bladeren en levendige bloemen, is deze plant perfect voor het opfleuren van borders, rotstuinen en potten.

Naast zijn decoratieve eigenschappen, heeft de Ooievaarsbek ook andere courante gebruiken. Vanwege zijn krachtige geur, wordt deze plant vaak gebruikt in aromatherapie en parfumproductie. Daarnaast wordt de Ooievaarsbek ook in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

_google_import_C
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rijkbloeiend, Paarsroze bloemen, Bladhoogte 20 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium 'Johnson's Blue'
Ooievaarsbek
Geranium sanguineum 'Max Frei'
Bloedooievaarsbek
Geranium cinereum 'Splendens'
Ooievaarsbek
Geranium endressii
Ooievaarsbek
Geranium maculatum 'Album'
Ooievaarsbek
Geranium 'Ann Folkard'
Ooievaarsbek
Geranium cantabrigiense 'Karmina'
Ooievaarsbek
Geranium sanguineum
Bloedooievaarsbek
Geranium macrorrhizum 'Bevan's Variety'
Ooievaarsbek
Geranium versicolor
Ooievaarsbek