Geranium clarkei 'Kashmir White'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Prachtige witte bloemen
  • Langdurige bloei in de zomer
  • Compacte groei, ideaal voor borders en potten
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Winterhard en onderhoudsarm
  • Veelzijdig en geschikt voor verschillende grondsoorten

Ontdek de charmante Geranium clarkei 'Kashmir White', beter bekend als de ooievaarsbek, een sierlijke toevoeging aan uw tuinassortiment. Deze variëteit siert uw buitenruimte met zijn delicate blauwpaarse bloemen en fijn verdeeld blad, die samen stevige pollen vormen. Eén van de opvallende kenmerken van 'Kashmir White' is de neiging tot nabloei, wat ervoor zorgt dat uw tuin langere tijd van bloemenpracht kan genieten.

Deze veelzijdige plant is uiterst flexibel wat betreft de standplaats; het gedijt goed in de halfschaduw of volle zon, maar kan zich zelfs in volledige schaduw handhaven. De Geranium clarkei 'Kashmir White' stelt weinig eisen aan de bodem, zolang deze maar goed doorlatend is en niet te vruchtbaar. Dit maakt de plant onder andere een ideale keuze voor de beginnende tuinliefhebber of voor diegenen die op zoek zijn naar onderhoudsarme tuinbloeiers.

De verzorging van deze ooievaarsbek vraagt niet veel inspanning. Om de bloei zoveel mogelijk te stimuleren, wordt het aanbevolen om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Deze Geranium is niet alleen robuust en winterhard, maar trotseert ook zeewind en luchtvervuiling zonder moeite, waardoor het een betrouwbare keuze is voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Bovendien is de 'Kashmir White' niet alleen een streling voor het oog, maar trekt het ook nuttige insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. De milieubewuste tuinier zal deze plant om die reden zeker waarderen.

Met de Geranium clarkei 'Kashmir White' kiest u voor een plant die veelzijdigheid, gemak en natuurlijke schoonheid aan elkaar koppelt. Een perfecte keuze voor elke tuinliefhebber die zowel de esthetiek als de natuur een warm hart toedraagt.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Knip de plant in het voorjaar terug om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Geranium clarkei 'Kashmir White' op een plek in de zon of halfschaduw. De plant gedijt goed op een lichte, goed doorlatende grond.

Tip

Geef tijdens de groeiperiode eens in de paar weken vloeibare meststof om de groei en bloei te stimuleren.

De Geranium clarkei 'Kashmir White', ook wel bekend als de ooievaarsbek, is een prachtige plant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en borders. Met zijn witte bloemen en groen blad voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Niet alleen is de ooievaarsbek een decoratieve plant, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. Zo staat deze plant erom bekend dat het insecten aantrekt, waardoor het een goede keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar natuurlijke manieren om ongewenste insecten weg te houden van andere planten in de tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 25 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium Psilostemon 'Bressingham Flair'
Beemdooievaarsbek
Geranium 'Jolly Bee'
Ooievaarsbek
Geranium Phaeum 'Samobor'
Donkere ooievaarsbek
Geranium Dalmaticum
Ooievaarsbek
Geranium Phaeum
Donkere ooievaarsbek
Geranium Cantabrigiense 'Saint Ola'
Ooievaarsbek
Geranium 'Rozanne'
Ooievaarsbek
Geranium Himalayense
Ooievaarsbek
Geranium Macrorrhizum 'White Ness'
Ooievaarsbek
Geranium Cinereum 'Laurence Flatman'
Ooievaarsbek