Geranium cinereum 'Splendens'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Langdurige bloei
  • Winterhard
  • Compacte groeiwijze
  • Decoratief blad
  • Geschikt voor rotstuinen
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Ontmoet de charmante Geranium cinereum 'Splendens', een wintergroene ooievaarsbek die uw tuin of balkon een frisse en levendige uitstraling geeft. Deze hybride heeft een compacte, bodembedekkende groeiwijze, ideaal voor het opvullen van lege spots in de border of het creëren van een groen tapijt in uw tuin. De mooie grijsgroene, gelobde bladeren hebben een subtiel komvormig effect en vormen de perfecte achtergrond voor de rijke bloeiperiode.

Van mei tot en met augustus siert de 'Splendens' uw buitenruimte met een overvloed aan karmijnroze tot magentakleurige bloemen. Deze zijn opvallend donker geaderd en hebben een intens donker centrum, wat een schitterend contrast biedt tegen het zachte groen van het blad. Een standplaats in de halfschaduw of volle zon is ideaal, maar zelfs in de volle schaduw weet deze geranium uw tuin te verblijden. Bovendien is hij niet veeleisend qua grondsoort, mits deze goed doorlatend is.

Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt ervoor dat de Geranium cinereum 'Splendens' langer doorbloeit, waardoor u extra lang van deze schoonheid kunt genieten. Bestand tegen winterse koude, zeewind en luchtvervuiling, is deze plant een onverstoorbare aanwinst voor elke tuin. En als bonus is de geranium een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw buitenruimte.

Waarom zou u de Geranium cinereum 'Splendens' in huis of tuin moeten plaatsen? Simpelweg omdat deze plant een zorgeloze schoonheid is die met minimale moeite uw tuin maandenlang opfleurt, en een gezonde omgeving voor nuttige insecten biedt. Een ideale plant voor zowel de beginnende als ervaren tuinier, die garant staat voor een kleurrijke en levendige tuinervaring.

Verzorging/water

De Geranium cinereum 'Splendens' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd wateroverlast.

Tip

Geef de plant af en toe een beetje meststof om de bloei te bevorderen en de plant gezond te houden.

Bij het gebruik van Geranium cinereum 'Splendens' in de tuin, staat het decoratieve aspect centraal. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker vanwege de mooie bloemen en het dichte bladerdek. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als randbeplanting.

Naast decoratief gebruik wordt de Geranium cinereum 'Splendens' ook vaak toegepast vanwege zijn natuurlijke eigenschappen. De plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Bovendien is het een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant, wat het een populaire keuze maakt voor tuiniers van alle niveaus.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 10 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium cantabrigiense 'Karmina'
Ooievaarsbek
Geranium 'Philippe Vapelle'
Ooievaarsbek
Geranium 'Jolly Bee'
Ooievaarsbek
Geranium himalayense 'Plenum'
Ooievaarsbek
Geranium macrorrhizum
Ooievaarsbek
Geranium endressi 'Wargrave Pink'
Ooievaarsbek
Geranium endressii
Ooievaarsbek