Geranium pratense

Beemdooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Vroege zomerbloeier
  • Bladhoogte 30 cm
  • Rijke bloei
  • Goed winterhard
  • Trekt vlinders aan
  • Geschikt voor borders en potten

Ontdek de charme van de Geranium pratense, beter bekend als de Beemdooievaarsbek, een elegante toevoeging aan uw tuin. Met zijn bladverliezende, polvormende habitus creëert deze plant een sierlijke en compacte uitstraling. De middengroene, aromatische bladeren zijn opvallend diepgelobd en vormen een prachtige achtergrond voor de weelderige bloei.

Tussen juni en augustus toont de Beemdooievaarsbek zijn ware schoonheid met een overvloed aan kleine, violetblauwe bloemen, elk sierlijk gemarkeerd met een wit hart. Deze rijke bloeiperiode brengt een explosie van kleur in elke tuin. De plant gedijt optimaal wanneer hij geplaatst wordt op een zonnige plek of in lichte schaduw, maar zal ook in de halfschaduw niet teleurstellen. De Geranium pratense is niet veeleisend en tevreden met vrijwel elke goed doorlatende, niet te vruchtbare grondsoort.

Naast de esthetische waarde is deze geranium ook praktisch in onderhoud. Het is raadzaam om na de bloeiperiode de plant stevig terug te knippen om uitzaaiing tegen te gaan en een herbloei te stimuleren. De plant is uitstekend winterhard, kan tegen zeewind en is bestand tegen luchtvervuiling. Bovendien draagt deze geranium bij aan de biodiversiteit in uw tuin door het aantrekken van bijen en vlinders.

Kortom, de Geranium pratense is een veelzijdige plant die zowel in esthetisch opzicht als op het vlak van onderhoud en duurzaamheid hoge ogen gooit. Door deze plant in uw huis of tuin te plaatsen, haalt u niet alleen een stukje ongerepte natuur in huis, maar ondersteunt u ook het lokale ecosysteem. Een must-have voor elke tuinliefhebber en natuurminnaar!

Verzorging en water

Geranium pratense, ook wel bekend als Beemdooievaarsbek, heeft regelmatig maar niet te veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

Onderhoud

Het onderhoud van de Beemdooievaarsbek is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

Tip

Om de Beemdooievaarsbek mooi compact te houden, kan je de plant in het voorjaar terugsnoeien. Dit zal zorgen voor een volle en weelderige groei gedurende het seizoen.

De Beemdooievaarsbek, ook bekend als Geranium pratense, is een prachtige vaste plant die vaak wordt gebruikt om tuinen en landschappen op te fleuren. Met zijn mooie bloemen en aantrekkelijke blad is deze plant ideaal voor decoratief gebruik in tuinen, borders en bloembedden.

Niet alleen is de Beemdooievaarsbek een mooie toevoeging aan elke tuin, maar het is ook een populaire keuze voor bodembedekking. Met zijn dichte groeiwijze en uitgestrekte wortelstelsel helpt deze plant om onkruid te onderdrukken en de bodemvochtigheid te behouden. Dit maakt het een praktische en functionele toevoeging aan elke tuin.

Bovendien heeft de Beemdooievaarsbek ook enkele geneeskrachtige eigenschappen. De wortels van deze plant worden gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. Daarnaast wordt de plant vaak gebruikt in natuurlijke cosmetica vanwege zijn huidverzorgende eigenschappen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Vroege zomerbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium 'Rozanne'
Ooievaarsbek
Geranium phaeum 'Samobor'
Donkere ooievaarsbek
Geranium Sanguineum 'Album'
Bloedooievaarsbek
Geranium himalayense 'Plenum'
Ooievaarsbek
Geranium clarkei 'Kashmir Purple'
Ooievaarsbek
Geranium sanguineum 'Compactum'
Bloedooievaarsbek
Geranium 'Blue Sunrise'
Ooievaarsbek
Geranium 'Johnson's Blue'
Ooievaarsbek
Geranium 'Orion'
Ooievaarsbek