Geranium 'Rozanne'

Ooievaarsbek

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,75 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,67 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,56 per stuk
  • Bloeit langdurig met blauwe bloemen
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Uitstekende bodembedekker
  • Geschikt voor zon en halfschaduw
  • Laag onderhoud en eenvoudig te kweken
  • Geschikt voor borders, rotstuinen en potten

Ontdek de charmante uitstraling van Geranium 'Rozanne', ook wel bekend als ooievaarsbek. Deze sierlijke plant is met haar breed gespreide, bodembedekkende habitus een lust voor het oog in elke tuin of als onderdeel van uw binnenplantencollectie. De middengroene, gelobde bladeren brengen een levendige toets aan uw buitenruimte, die in de herfst nog versterkt wordt wanneer ze veranderen in betoverende tinten rood en oranje.

Van juni tot oktober kunt u genieten van de rijke bloei, waarbij de violetblauwe bloemen met een sprekend wit centrum en decoratieve donkere aderen uw tuin transformeren in een waar paradijs. De Geranium 'Rozanne' is tolerant en veelzijdig, aangezien ze zowel in de halfschaduw als in de volle zon excellent presteert, en zelfs in de volledige schaduw nog steeds haar schoonheid behoudt. Ze is niet veeleisend wat betreft de grondsoort, zolang deze maar goed doorlaatbaar is.

Bijkomend voordeel is dat de ooievaarsbek extreem winterhard is, wat betekent dat ze zelfs de strenge winters moeiteloos zal doorstaan. Ze is bestand tegen zeewind en kan de uitdagingen van luchtvervuiling ook aan. Niet te vergeten, deze geraniums zijn fantastische planten voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en de natuurlijke balans in uw tuin.

Met regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van uitgebloeide bloemen, zorgt u ervoor dat de plant blijft bloeien en haar schoonheid zo lang mogelijk behoudt. Deze oogstrelende plant is niet alleen een genot voor het oog, maar draagt ook bij aan een gezonde en levendige omgeving. De Geranium 'Rozanne' is dan ook de perfecte keuze voor iedereen die een onderhoudsvriendelijke, duurzame en beeldschone toevoeging aan hun huis of tuin zoekt.

Verzorging en water

Geranium 'Rozanne' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Knip in het voorjaar de plant terug tot ongeveer 5 cm boven de grond om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voedzaam.

Tip

Geranium 'Rozanne' is een winterharde plant, maar het wordt aanbevolen om tijdens strenge vorst de plant af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen.

Ooievaarsbek (Geranium 'Rozanne') is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn mooie blauwe bloemen en groen blad is het een aanwinst voor elke tuin of border.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Ooievaarsbek ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt om bodems te bedekken en onkruid te onderdrukken. Daarnaast trekt de plant ook bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 6
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Geranium | Ooievaarsbek
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Geranium sylvaticum 'Mayflower'
Bosooievaarsbek
Geranium macrorrhizum 'Bevan's Variety'
Ooievaarsbek
Geranium Sanguineum 'Album'
Bloedooievaarsbek
Geranium 'Dilys'
Ooievaarsbek
Geranium phaeum 'Samobor'
Donkere ooievaarsbek
Geranium cinereum 'Laurence Flatman'
Ooievaarsbek
Geranium oxonianum 'Claridge Druce'
Ooievaarsbek
Geranium clarkei 'Kashmir White'
Ooievaarsbek
Geranium 'Orion'
Ooievaarsbek
Geranium endressii
Ooievaarsbek