Fargesia nitida 'Great Wall'

Japanse bamboe

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bladhoudend
 • Haagplant
 • Niet-woekerend
 • Terrasplant
 • Kleine bladeren
 • Solitair

Ontdek de serene uitstraling van de Fargesia nitida 'Great Wall', ook wel bekend als de Japanse bamboe. Deze sierlijke plant belichaamt de essentie van rust en natuurlijke schoonheid, een niet-woekerende, groenblijvende variëteit die iedere tuin of interieur verrijkt. De Fargesia nitida is een uitmuntende keuze voor het creëren van een dichte haag en leent zich uitstekend voor zowel groepsbeplanting als een stand-alone blikvanger.

De 'Great Wall' kenmerkt zich door zijn fijne, grijsgroene bladeren die, ongeacht het seizoen, een weelderige aanblik bieden. De stengels vertonen een betoverende donker paarse tot groene tint die de plant een unieke uitstraling geeft waardoor hij zich onderscheidt van andere tuinplanten. Deze Japanse bamboe is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook nog eens bijzonder winterhard, waardoor hij zelfs in de koudste maanden groen blijft.

Een van de voornaamste voordelen van de Fargesia nitida 'Great Wall' is dat hij niet woekert, wat betekent dat hij prima thuishoort in de Nederlandse tuinen zonder de angst voor overwoekering. Ideaal voor wie wel de voordelen van een bamboe wil, maar niet de nadelen. Dit maakt de 'Great Wall' een praktische, onderhoudsarme keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en natuurlijke toevoeging aan hun leefomgeving.

Haal de natuur in huis of verrijk uw tuin met de Fargesia nitida 'Great Wall'. Met zijn elegante uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter is het de perfecte plant om een oase van rust te creëren en een vleugje Aziatische sfeer aan uw buiten- of binnenruimte toe te voegen. Laat u verrassen door de charme en de veerkracht van deze bijzondere Japanse bamboe en geniet het hele jaar door van een sierlijke groene touch.

Verzorging en water

Fargesia nitida 'Great Wall' heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

Onderhoud

Deze bamboeplant heeft geen speciale verzorging nodig, maar het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Dit helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een nette uitstraling.

Standplaats

De Fargesia nitida 'Great Wall' gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Zorg voor een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

Tip

Om de plant extra te verwennen, kun je af en toe wat organische meststof toevoegen aan de grond. Dit zal zorgen voor gezonde groei en weelderige bladeren.

De Fargesia nitida 'Great Wall', ook wel bekend als de Japanse bamboe, is een uiterst decoratieve plant die perfect is voor het creëren van een sfeervolle en natuurlijke uitstraling in de tuin of op het balkon.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Japanse bamboe ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Zo kan de plant bijvoorbeeld worden gebruikt als natuurlijke afscheiding in de tuin, als beschutting tegen de wind of als scherm om privacy te creëren.

Daarnaast heeft de Fargesia nitida 'Great Wall' ook ecologische voordelen, aangezien de bamboe een natuurlijke habitat biedt voor vogels en insecten, en bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Fargesia | Japanse bamboe
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Kleine bladeren, Terrasplant, Niet-woekerend, Haagplant, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fargesia Murieliae 'Simba'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95
Fargesia scabrida 'Asian Wonder'
Japanse bamboe
€ 32,95
Fargesia robusta 'Pingwu'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia robusta
Japanse bamboe
€ 29,65
Fargesia Murieliae 'Rufa'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95
Fargesia 'Jiu'
Japanse bamboe
Vanaf € 39,95
Fargesia Murieliae 'Jumbo'
Japanse bamboe
Vanaf € 26,95
Fargesia murieliae 'Bimbo'
Japanse bamboe
€ 29,95