Fargesia murieliae 'Bimbo'

Japanse bamboe

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Frisgroen blad
  • Nieuwe variëteit
  • Niet-woekerend
  • Terrasplant

Ontdek de charme van 'Fargesia murieliae Bimbo', een elegante Japanse bamboe die met haar compacte groei en niet-woekerende karakter een prachtige toevoeging is aan elke tuin of interieur. Deze zorgvuldig geselecteerde variëteit staat bekend om haar relatief geringe hoogte, waardoor ze niet hoger wordt dan 125 cm. Uitermate geschikt voor kleinere tuinen of als sierlijke containerplant op het balkon of terras.

Dankzij de wintergroene eigenschappen biedt de 'Fargesia murieliae Bimbo' het hele jaar door een levendige groene uitstraling. Haar delicate bladeren bieden een zachte textuur en creëren een rustgevende sfeer. Of u nu een natuurlijke afscheiding wenst of een decoratieve toets wilt toevoegen aan uw buitenruimte, deze Japanse bamboe levert uitstekende resultaten. Ze is tevens eenvoudig in onderhoud en heeft geen last van woekerende wortels, waardoor ze andere planten in uw tuin niet verdringt.

Waarom zou u de 'Fargesia murieliae Bimbo' in uw huis of tuin moeten plaatsen? Omdat deze Japanse bamboe de perfecte harmonie van esthetiek en functionaliteit belichaamt. Ze is een duurzame keuze die structuur en rust brengt in elke ruimte, zonder de zorg over woekering. Met haar gracieuze voorkomen en makkelijke verzorging is de 'Fargesia murieliae Bimbo' de onbetwiste keuze voor een stijlvol en rustgevend groenelement in uw leven.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter stilstaand water, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en stengels om de plant gezond te houden. Het is ook aan te raden om de plant om de paar jaar te verpotten, zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

Standplaats

De Japanse bamboe gedijt goed op een locatie met zon, halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind, omdat dit de stengels kan beschadigen.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van de Japanse bamboe is om de plant in het voorjaar te bemesten met een organische meststof. Dit zal de groei en vitaliteit van de plant bevorderen.

De Fargesia murieliae 'Bimbo', ook wel bekend als Japanse bamboe, is een ideale plant voor decoratief gebruik in tuinen, patio's en binnenruimtes. Met zijn prachtige groene bladeren en elegante groeipatroon voegt deze bamboe een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde kan de Japanse bamboe ook worden gebruikt als natuurlijke afscheiding of haag. De dichte groeiwijze van de plant zorgt voor privacy en creëert een rustgevende sfeer in de tuin. Bovendien gedijt deze bamboe goed in potten, wat hem ideaal maakt voor het creëren van groene accenten op balkons of terrassen.

Daarnaast heeft de Fargesia murieliae 'Bimbo' ook praktische toepassingen. De bamboescheuten zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Daarnaast wordt bamboe al eeuwenlang gebruikt als duurzaam bouwmateriaal voor constructies en meubels. De plant heeft dus zowel decoratieve als functionele waarde.

Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Fargesia | Japanse bamboe
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Terrasplant, Niet-woekerend, Nieuwe variëteit, Frisgroen blad, Bladhoudend, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fargesia Murieliae 'Simba'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95
Fargesia Murieliae 'Rufa'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95
Fargesia Scabrida 'Asian Wonder'
Japanse bamboe
€ 32,95
Fargesia Robusta 'Pingwu'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia Nitida 'Great Wall'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia Robusta
Japanse bamboe
€ 29,65
Fargesia 'Jiu'
Japanse bamboe
Vanaf € 39,95
Fargesia Murieliae 'Jumbo'
Japanse bamboe
Vanaf € 26,95