Fargesia 'Jiu'

Japanse bamboe

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend: blijft het hele jaar door groen
  • Haagplant: geschikt om een haag mee te vormen
  • Niet-woekerend: groeit niet agressief en woekert niet door de tuin
  • Terrasplant: kan goed in potten op het terras of balkon worden geplaatst
Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van Fargesia 'Jiu', een stijlvolle Japanse bamboe die een natuurlijke elegantie aan uw buitenruimte zal toevoegen. Deze opvallend fijnbladige hybride charmeert met zijn rechtopstaande en compacte groeiwijze. Het decoratieve karakter wordt versterkt door de kleine, sierlijke middengroene bladeren die prachtig afsteken tegen de contrasterende halmen met een subtiele roodachtige schijn.

Perfect passend in diverse tuinstijlen, is Fargesia 'Jiu' een niet-woekerende bamboesoort die zich graag nestelt in een standplaats naar keuze, of dat nu in de volle zon is of in de meer beschutte halfschaduw of schaduw. Deze plant gedijt het beste in een verse, goed doorlatende, luchtige en voedzame bodem, waarbij hij een goede winterhardheid laat zien. Ook drogere periodes doorstaat deze Japanse bamboe zonder problemen, en hij is ongevoelig voor ziektes en ongedierte, wat hem een onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

Fargesia 'Jiu' is uitermate geschikt als natuurlijke haag of als elegant windscherm, maar ook als sfeervolle terrasplant in een kuip behoort tot de mogelijkheden. Kortom, deze plant is een waardevolle toevoeging die structuur en rust brengt in elke tuin of op elk balkon.

Wat de Fargesia 'Jiu' onmisbaar maakt, is de combinatie van zijn schitterende uiterlijk en zijn praktische eigenschappen; een plant die zowel esthetisch als functioneel een verrijking is voor uw huis of tuin. Haal deze sfeervolle Japanse bamboe in huis en geniet van een vleugje Aziatische flair die uw leefomgeving zonder zorgen zal omtoveren tot een oase van groen.

Verzorging en water

Om de Fargesia 'Jiu' te onderhouden, is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de plant indien nodig om de gewenste vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik organische meststoffen in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Fargesia 'Jiu' gedijt het beste op een standplaats met zon, halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en extreme temperaturen.

Tip

Plaats een laagje mulch rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Dit bevordert de gezondheid en groei van de Fargesia 'Jiu'.
De Fargesia 'Jiu', ook bekend als Japanse bamboe, is een veelzijdige en prachtige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. De sierlijke en elegante stengels zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer, terwijl het heldere groene blad een vleugje frisheid toevoegt aan elke omgeving.

Naast decoratief gebruik heeft de Japanse bamboe ook andere courante toepassingen. Het dichte gebladerte maakt het een uitstekende keuze voor het creëren van privacy- en geluidsbarrières, en het kan ook worden gebruikt als natuurlijke windscherm. Bovendien is de Fargesia 'Jiu' een geweldige plant voor het stabiliseren van de bodem en het voorkomen van erosie.

Kortom, de Fargesia 'Jiu' is een ideale plant voor zowel decoratief gebruik als praktische toepassingen in diverse buitenruimtes. Met zijn elegante verschijning en vele voordelen is deze Japanse bamboe een uitstekende keuze voor zowel tuinierders als landschapsarchitecten.
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 3
Hoogte volgroeide plant 350 cm
Plant familie Fargesia | Japanse bamboe
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Terrasplant, Niet-woekerend, Haagplant, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fargesia Murieliae 'Simba'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95
Fargesia Robusta 'Pingwu'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia Robusta
Japanse bamboe
€ 29,65
Fargesia Murieliae 'Jumbo'
Japanse bamboe
Vanaf € 26,95
Fargesia Nitida 'Great Wall'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia Scabrida 'Asian Wonder'
Japanse bamboe
€ 32,95
Fargesia Murieliae 'Bimbo'
Japanse bamboe
€ 29,95
Fargesia Murieliae 'Rufa'
Japanse bamboe
Vanaf € 32,95