Euphorbia polychroma 'Purpurea'

Wolfsmelk

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
 • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
 • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
 • Wolfsmelk
 • Sierlijke snijbloem
 • Bladhoogte van 20 cm
 • Voorjaarsbloeier
 • Purperkleurige bladeren
 • Trekt vlinders aan

Maak kennis met de Euphorbia polychroma 'Purpurea', beter bekend als de keurige wolfsmelk. Deze bladverliezende vaste plant is een lust voor het oog met zijn ronde en bossige groeiwijze. De lichtbehaarde middengroene bladeren vormen een prachtige achtergrond voor de opvallende bloemen die deze plant sieren van mei tot juli.

Het unieke aan deze wolfsmelk is de explosie van gele bloemen die worden geaccentueerd door de prachtige purpere schutbladeren, een combinatie die zorgt voor een opvallend kleurenspektakel in uw tuin. Niet alleen is de 'Purpurea' een visuele aanwinst, ook de standplaatsvoorkeuren maken het een zeer praktische keuze. De plant gedijt het beste op een plek in volle zon en prefereert gemiddeld vruchtbare kalkrijke grond, maar is ook tolerant voor neutrale tot lichtzure bodemtypes.

Robuustheid is een ander sterk punt van de Euphorbia polychroma 'Purpurea'. Deze wolfsmelk is goed winterhard, wat betekent dat hij zonder problemen de koude maanden doorstaat. Tevens is hij bestand tegen droogte en kan hij zeewind en zoute lucht aan, waardoor hij zelfs in kustgebieden kan floreren. Bovendien is hij tolerant voor luchtvervuiling en heeft hij over het algemeen weinig last van plagen of ziektes, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke tuinervaring.

Kortom, de Euphorbia polychroma 'Purpurea' is een uitstekende toevoeging aan elke tuin of zelfs als blikvanger in huis. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter, aanpassingsvermogen aan diverse omgevingsomstandigheden en zijn spectaculaire bloei zorgt deze plant voor een langdurige en energieke uitstraling. Haal deze wolfsmelk in huis of plant hem in uw tuin om te genieten van zijn sierlijke schoonheid en unieke kleurenpracht die een onmiskenbare verrijking zullen zijn voor uw buiten- of binnenruimte.

Verzorging en water

De Euphorbia polychroma 'Purpurea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef geen water aan de bladeren of bloemen om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Knip dode of beschadigde delen van de plant af met een scherpe snoeischaar. Dit bevordert de gezondheid van de plant en zorgt voor een mooie uitstraling.

Standplaats

Deze plant houdt van een zonnige standplaats, bij voorkeur in de ochtend- of avondzon. Zorg voor goede afwatering in de pot of de tuin om wortelrot te voorkomen.

Tip

Let op bij het hanteren van deze plant, omdat het sap irritatie aan de huid en slijmvliezen kan veroorzaken. Draag handschoenen tijdens het onderhoud.

Euphorbia polychroma 'Purpurea', ook bekend als Wolfsmelk, is een prachtige vaste plant die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden.

Decoratief gezien is deze plant perfect voor het opfleuren van borders en tuinen. De opvallende paarse bladeren zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Daarnaast wordt de Wolfsmelk ook vaak gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen. De plant bevat stoffen met ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Deze kunnen worden gebruikt bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen.

Tenslotte kan de Wolfsmelk ook dienen als natuurlijke insectenbestrijder in de tuin. De plant scheidt een melkachtige substantie af die ongewenste insecten op afstand houdt, waardoor het een nuttige toevoeging is aan elke tuin.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Paars
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Euphorbia | Wolfsmelk
Standplaats Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bladhoogte 20 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Euphorbia polychroma
Kleurige wolfsmelk
Euphorbia cyparissias
Cypreswolfsmelk
Euphorbia characias 'Forescate'
Wolfsmelk
Euphorbia characias 'Wulfenii'
Wolfsmelk
Euphorbia cyparissias 'Clarice Howard'
Cypreswolfsmelk
Euphorbia lathyris
Kruisbladwolfsmelk
Euphorbia characias
Wolfsmelk