Euphorbia martinii

Wolfsmelk

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 01/09/2024
information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Sierlijke snijbloem
  • Blijft het hele jaar door groen
  • Bladeren groeien tot een hoogte van 30 cm
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien

De Euphorbia martinii, beter bekend als wolfsmelk, is een charmante en veerkrachtige toevoeging aan uw tuin of huis. Deze groenblijvende vaste plant onderscheidt zich door zijn bossige en polvormende groeiwijze, waardoor hij een strakke, maar natuurlijke vorm aan uw buitenruimte of interieur geeft.

De smalle, lancetvormige bladeren van de Euphorbia martinii zijn donker en grijsgroen van kleur, en bieden het hele jaar door een stijlvolle, rustgevende uitstraling. Van maart tot mei maakt de plant een schitterende transformatie door met zijn geelgroene bloemen die voorzien zijn van paarsrode oogjes. Deze kleurencombinatie brengt een vrolijk palet in elke setting, waardoor de Euphorbia martinii een ideale kandidaat is om uw tuin of woning op te fleuren.

Qua standplaats is de Euphorbia martinii niet veeleisend. De plant geniet van de volle zon en groeit het best in gemiddeld vruchtbare, kalkrijke grond. Ondanks deze voorkeur, toont de wolfsmelk zich zeer flexibel en kan eveneens goed overweg met een neutrale tot lichtzure bodem. Bovendien is de Euphorbia martinii winterhard en kan hij eens gevestigd droogteperioden doorstaan. Hij trotseert ook kustcondities zoals zeewind en zout, en is zelfs tolerant voor luchtvervuiling. Dit maakt hem een geweldige keuze voor stedelijke tuinen of voor gebieden in de buurt van de kust.

Verder verheugt de Euphorbia martinii tuiniers met zijn makkelijke karakter; de plant heeft over het algemeen weinig last van ongedierte of ziektes. Al kan er af en toe roest optreden, dit is relatief zeldzaam en doet niets af aan de veelzijdige en onderhoudsvriendelijke aard van de wolfsmelk.

Kortom, de Euphorbia martinii is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een plant die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook hardy en onderhoudsarm. Hij levert een betrouwbare en prachtige aanvulling op elke tuin of woonruimte, met minimaal gedoe. De combinatie van winterhardheid, droogtetolerantie en een lange bloeiperiode geven u meer dan genoeg redenen om deze prachtige wolfsmelk een plek in uw leven te geven.

Verzorging en water

De Euphorbia martinii heeft niet veel water nodig. Geef de plant in de zomermaanden matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant bijna geen water nodig.

Onderhoud

Deze plant heeft regelmatig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen. Handschoenen zijn aanbevolen bij het snoeien van de plant, aangezien het sap irritatie aan de huid kan veroorzaken.

Standplaats

De Euphorbia martinii gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Let op: de Euphorbia martinii staat bekend om zijn giftige sap dat huidirritatie kan veroorzaken. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren uit de buurt van de plant blijven en was altijd je handen na het hanteren van de plant.

Euphorbia martinii, ook wel bekend als Wolfsmelk, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en binnenruimtes. Met zijn opvallende groen-paarse bladeren en compacte groeiwijze is het een mooie toevoeging aan elke tuin of kamerplantenverzameling.

Niet alleen is Euphorbia martinii decoratief, maar het heeft ook verschillende courante toepassingen. Van oudsher wordt Wolfsmelk gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Daarnaast wordt het sap van de plant soms gebruikt om wratten te behandelen, hoewel dit voorzichtig moet gebeuren vanwege de giftige eigenschappen van de plant.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Euphorbia | Wolfsmelk
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.