Euphorbia amygdaloides 'Purpurea'

Amandel wolfsmelk

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 01/09/2024
information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Prachtige snijbloem
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte van 25 cm
  • Voorjaarsbloeier
  • Purperkleurig blad
  • Trekt vlinders aan

De Euphorbia amygdaloides 'Purpurea', in de volksmond beter bekend als amandelwolfsmelk, vormt een prachtige toevoeging aan elke tuin of plantenverzameling binnenshuis. Met zijn schitterende rood paarse bladeren die een spatelvorm hebben, creëert deze half wintergroene vaste plant een natuurlijk palet van kleuren dat de omgeving een warme toets geeft. Niet alleen zijn de bladeren een blikvanger, maar in het voorjaar worden deze vergezeld door de opvallende groengele, chartreusekleurige bloemen die de plant nog meer charme verlenen.

Wat betreft de verzorging is de Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' een uitzonderlijk veelzijdige plant. Of uw tuin nu baadt in de volle zon of een plekje in de halfschaduw heeft, deze wolfsmelk zal zonder problemen floreren. Zelfs schaduwrijke locaties zijn geen hindernis voor zijn groeikracht. Hoewel de amandelwolfsmelk het best groeit in kalkrijke grond, is hij ook tolerant ten opzichte van neutrale en lichtzure bodemtypen, waardoor hij een uitstekend aanpassingsvermogen heeft.

Qua weerstand is de plant redelijk tot goed winterhard en kan hij zelfs tijdens droge periodes voortbestaan, waarmee hij een zorgeloze toevoeging aan de tuin is. Daarnaast is hij bestendig tegen zeewind en zout, wat hem geschikt maakt voor kustgebieden. Deze wolfsmelk heeft bovendien weinig te lijden van ziektes of plagen, hoewel sporadisch een geval van botrytis of een aanval van bladluizen kan voorkomen – kwesties die goed beheersbaar zijn.

Kortom, de Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' is een ongecompliceerde, stoere en esthetisch aantrekkelijke plant die door zijn flexibiliteit en geringe onderhoudsbehoefte ideaal is voor tuineigenaren en plantenliefhebbers. De kleurende bladeren en bloemen brengen leven en kleur in de aanblik van uw tuin of woonruimte. Een plant die niet alleen boeit met zijn uiterlijk maar ook met zijn ongeëvenaarde veerkracht, die maakt dat u ongetwijfeld lang zult genieten van deze bijzondere verschijning.

Verzorging en water

Om de Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' goed te onderhouden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

Standplaats

De Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg voor voldoende licht, bij voorkeur direct zonlicht, om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

Tip

Let op: de sappen van deze plant kunnen irriterend zijn voor de huid en giftig bij inname. Zorg ervoor dat huisdieren en kinderen niet in contact komen met de plant. Was altijd uw handen na het hanteren ervan.
Euphorbia amygdaloides 'Purpurea', ook wel bekend als Amandel wolfsmelk, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn opvallende paarse bladeren voegt deze plant een mooie kleur toe aan elke tuin. Naast zijn decoratieve waarde heeft de Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' ook andere courante gebruiken. Zo worden de bladeren en stengels van deze plant vaak gebruikt in bloemstukken vanwege hun opvallende kleur en interessante vorm. Daarnaast staat de plant erom bekend dat deze bijen aantrekt, waardoor het een goede keuze is voor tuinen die willen bijdragen aan de bevordering van de biodiversiteit. Al met al is de Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in tuinen. Met zijn prachtige paarse bladeren en diverse toepassingen is het een waardevolle toevoeging aan elke tuin.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Paars
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Euphorbia | Wolfsmelk
Standplaats Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bladhoogte 25 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Euphorbia polychroma 'Purpurea'
Wolfsmelk
Euphorbia lathyris
Kruisbladwolfsmelk
Euphorbia characias 'Wulfenii'
Wolfsmelk
Euphorbia characias
Wolfsmelk
Euphorbia cyparissias
Cypreswolfsmelk
Euphorbia cyparissias 'Clarice Howard'
Cypreswolfsmelk
Euphorbia myrsinites
Wolfsmelk
Euphorbia amygdaloides robbiae
Amandel wolfsmelk