Erica carnea

Dopheide

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend
  • Ideaal voor bloembakken
  • Laagblijvend
  • Rijkbloeiend
  • Fel snoeien na de bloei
De Erica carnea, beter bekend als dopheide, is een charmante, wintergroene struik die uw tuin of balkon een kleurrijke uitstraling geeft tijdens de koudere maanden. Van januari tot eind april verrast deze heester met haar betoverende paarsrode bloemen, die niet alleen mooi rechtop staan, maar tevens een zachte geur afgeven.

Een van de grootste voordelen van de dopheide is haar veelzijdigheid; ze is toleranter ten opzichte van kalk dan de meeste Erica-soorten. Dit betekent dat u Erica carnea niet alleen in traditionele zure heidegrond kunt planten, maar ook in neutrale of licht kalkhoudende bodems. De plant is robuust en goed winterhard, waardoor ze zelfs een beetje zeewind kan weerstaan.

Verzorging van de dopheide is ook gemakkelijk; een eenvoudige snoeibeurt na de bloei stimuleert een compacte groei en voorkomt verhouting. De Erica carnea is een ideale toevoeging voor verschillende landschappen: of u haar nu schikt in uw heidetuin, gebruikt voor het opfleuren van bloembakken, als focus in uw border, in bloemschikkingen, of zelfs voor het verfraaien van openbare groengebieden, deze plant brengt een vleugje kleur en natuurlijke schoonheid.

Deze winter decoratieve plant is onmisbaar voor eenieder die ook tijdens de soms sombere winterdagen verlangt naar een kleurrijke en levendige tuin of woonruimte. Neem de Erica carnea in huis of tuin en geniet van haar prachtige bloemen tijdens het seizoen waarin de meeste andere planten hun rustperiode houden. Een sfeervolle winteroase creëren begint met deze opmerkelijke heester!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef in de zomer regelmatig water, zeker tijdens warme periodes. In de winter mag je minder water geven, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en dode takjes om de plant gezond te houden. Snoei de plant lichtjes na de bloei om de vorm compact te houden. Geef in het voorjaar wat organische meststof om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Erica carnea houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats, bij voorkeur in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelziekten te voorkomen.

Tip

Plaats de plant in een plantenbak of bloempot op een zonnige terras of balkon om van de prachtige bloemen te genieten. Zorg voor voldoende afwatering in de pot om wortelrot te voorkomen.

Erica carnea, ook bekend als Dopheide, is een ideale plant voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen. Vanwege de weelderige bloemen en het groenblijvende loof is deze plant perfect voor het opfleuren van borders, rotstuinen en bloembakken. Daarnaast wordt Erica carnea ook vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn dichte groeiwijze, waardoor het onkruid onderdrukt en de grond beschermt tegen uitdroging. Deze plant is ook geschikt voor gebruik op hellingen of hellende tuinen vanwege zijn goede stabilisatie-eigenschappen. Tot slot kan Erica carnea ook worden gebruikt voor het maken van bloemstukken en in de bloemsierkunst vanwege de mooie bloemen die van januari tot april bloeien. Kortom, Erica carnea is een veelzijdige plant die in verschillende tuin- en decoratieve toepassingen kan worden gebruikt.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Erica | Dopheide
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Fel snoeien na de bloei, Rijkbloeiend, Laagblijvend, Ideaal voor bloembakken, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Erica Darleyensis Wit
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Carnea Rood
Dopheide
Vanaf € 1,95
Erica Darleyensis Roze
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Darleyensis Rood
Winterheide
Vanaf € 1,95