Erica darleyensis wit

Winterheide

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend
  • Ideaal voor bloembakken
  • Laagblijvend
  • Rijkbloeiend
  • Fel snoeien na de bloei
Ontdek de charme van de Erica darleyensis wit, beter bekend als Winterheide, en laat je betoveren door haar winterse bloei. Deze laagblijvende, wintergroene heester zorgt voor een prachtig wit bloementapijt van januari tot eind april. De witte, geurende bloemen creëren een serene en frisse uitstraling in elke tuin of bloembak.

Wat deze winterheide bijzonder maakt, is haar tolerantie voor verschillende grondsoorten. In tegenstelling tot andere Erica-soorten, gedijt de Erica darleyensis ook goed in neutrale of zelfs licht kalkhoudende bodems, wat haar een veelzijdige keuze maakt voor diverse tuinen.

Haar winterhardheid is een groot pluspunt, want ze doorstaat koude periodes met gemak en kan zelfs een zeewindje verdragen. Na de bloeiperiode wordt aangeraden de plant te snoeien. Dit helpt om de Erica darleyensis compact te houden en verhouting te voorkomen.

Deze Winterheide is uiterst geschikt voor een scala aan tuinprojecten. Of je nu op zoek bent naar een sierlijke bodembedekker, een aanvulling voor je bloembakken, een decorelement voor je border of groepsbeplanting, of zelfs een winter decoratieve plant voor het openbaar groen, de Winterheide staat klaar om te schitteren.

Kies voor Erica darleyensis wit als je op zoek bent naar een plant die niet alleen extra kleur geeft in de koudere maanden, maar ook eenvoudig te verzorgen is en voor veelzijdigheid zorgt in het tuinontwerp. Laat deze winterbloeiende schoonheid je tuin transformeren in een oase van rust en natuurlijke schoonheid, juist wanneer je het het meest nodig hebt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant in een waterplas staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Erica darleyensis wit op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Deze plant houdt van licht, maar kan ook gedijen in gedeeltelijke schaduw.

Tip

Geef de plant een beetje extra liefde door af en toe wat gedroogde bladeren of bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de groei en bloei van de plant.

De Erica darleyensis wit, ook bekend als winterheide, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen, borders en bloembakken. De witte bloemen bloeien in de wintermaanden, waardoor deze plant perfect is voor het toevoegen van kleur en leven aan de tuin tijdens de koudere maanden.

Naast decoratief gebruik heeft de Erica darleyensis wit ook andere courante toepassingen. Zo wordt het vaak gebruikt als bodembedekker vanwege de dichte groeiwijze en lage onderhoudsbehoeften. Bovendien trekt de plant bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan een gezonde en levendige tuin.

Kortom, de Erica darleyensis wit is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in verschillende tuinomgevingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Erica | Dopheide
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Fel snoeien na de bloei, Rijkbloeiend, Laagblijvend, Ideaal voor bloembakken, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Erica Darleyensis Roze
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Carnea Rood
Dopheide
Vanaf € 1,95
Erica Darleyensis Rood
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Carnea
Dopheide
Vanaf € 1,95