Erica carnea

Dopheide

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Rood bloeiende Erica carnea
 • Dopheide
 • Bladhoudend
 • Ideaal voor bloembakken
 • Laagblijvend
 • Rijkbloeiend
Ontdek de charmante Erica carnea rood, een oogstrelende toevoeging aan uw heidetuin, bloembakken of borders. Deze dopheide, beter bekend als de wintergroene heester, brengt leven in de koudere maanden met zijn schitterende paarsrode, rechtopstaande en geurende bloemen die bloeien van januari tot eind april.

Deze veelzijdige plant is niet alleen een lust voor het oog, maar toont ook een bijzondere tolerantie voor verschillende bodemtypes. In tegenstelling tot andere Erica-soorten verdraagt de E. Carnea een beetje kalk, en kan daardoor niet alleen in de zure heidegrond maar ook in neutrale of licht kalkhoudende grond floreren.

De Erica carnea is een robuuste keuze voor de Nederlandse tuin, aangezien deze plant goed winterhard is en zelfs wat zeewind kan weerstaan. Om zijn compacte vorm te behouden en verhouting te voorkomen, is het raadzaam de plant na de bloeiperiode te snoeien.

Niet alleen functioneel in het landschap, de dopheide is ook een prachtige keuze voor bloemschikkunst, met zijn winterdecoratieve uitstraling die het openbaar groen een sfeervolle twist geeft.

Breng een stukje natuurlijke schoonheid in huis of tuin met de Erica carnea rood. Het aanlokkelijke palet van winterbloemen biedt niet alleen een visueel genot tijdens de vaak grijze maanden, maar zorgt ook voor een levendige uitdrukking van levenskracht en een belofte van het opkomende voorjaar. Kortom, een perfecte plant om uw omgeving te verfraaien én om te genieten van een voortdurende bloemenweelde, zelfs in het hart van de winter.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant eens per week water, en wat vaker tijdens warme zomers.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Daarnaast is het aan te raden om de plant in het voorjaar licht te snoeien om de vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Erica carnea op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant houdt van een goed doorlatende grond en is winterhard.

Tip

Geef de plant in het voorjaar wat organische mest om de bloei te bevorderen en geniet van een uitbundige bloei in het voorjaar.

De Erica carnea, ook bekend als de rode dopheide, is een veelzijdige en prachtige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen, bloembedden en borders. De rode bloemen van deze plant voegen een levendige en kleurrijke uitstraling toe aan elke buitenruimte en trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een ideale keuze is voor het creëren van een levendige en bloeiende tuin.

Naast decoratief gebruik heeft de Erica carnea ook andere courante toepassingen. Zo worden de bloemen van deze plant vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege hun mooie kleur en lange houdbaarheid. Daarnaast staat de plant bekend om zijn winterhardheid, waardoor het een goede keuze is voor het bedekken van kale grond en het toevoegen van kleur aan de tuin, zelfs in de koudere maanden.

Met zijn decoratieve en praktische eigenschappen is de Erica carnea een uitstekende keuze voor het verfraaien van buitenruimtes en het toevoegen van kleur en schoonheid aan de omgeving.
Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Erica | Dopheide
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Fel snoeien na de bloei, Rijkbloeiend, Laagblijvend, Ideaal voor bloembakken, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Erica Darleyensis Wit
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Darleyensis Roze
Winterheide
Vanaf € 1,95
Erica Carnea
Dopheide
Vanaf € 1,95
Erica Darleyensis Rood
Winterheide
Vanaf € 1,95