Dianthus plumarius 'Doris'

Grasanjer

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Sterke geur
  • Blijft groen in de winter
  • Geschikt als snijbloem
  • Bladhoogte van 20 cm
  • Komt in verschillende kleuren
  • Trekt vlinders en bijen aan

De Dianthus plumarius 'Doris', beter bekend als de grasanjer, is een charmante toevoeging aan elke plantencollectie, hetzij in de tuin of in potten op het balkon. Deze wintergroene vaste plant onderscheidt zich met zijn compacte en bossige groeivorm die een sierlijke, polvormige structuur aanneemt. In de bloeiperiode, welke loopt van mei tot september, verrast hij ons met prachtige lichtroze, dubbele bloemen. De bloemen verrijken uw omgeving niet alleen met hun kleur, maar ook met de unieke karmijnrode ring die het centrum van elke bloem siert.

De grasanjer geniet van een plekje in volle zon, waarbij de bodem goed doorlaatbaar dient te zijn. Een kalkrijke ondergrond leidt tot de mooiste resultaten, waarbij de plant een voorkeur heeft voor een vochthoudende, doch niet te natte bodem. Dankzij zijn grote winterhardheid en weerstand tegen droogte, eenmaal goed geworteld, is de Dianthus plumarius 'Doris' ook uitermate geschikt voor minder beschutte locaties zoals kustgebieden of stedelijke omgevingen met meer luchtverontreiniging.

Niet alleen in de tuin als bodembedekker is deze grasanjer een uitstekende keuze, maar ook als sierlijke borderplant, in de rotstuin of zelfs op een groendak komt 'Doris' tot zijn recht. Bovendien zijn de bloemen perfect om als snijbloemen binnenshuis te gebruiken, waardoor u niet alleen buiten, maar ook binnen van hun schoonheid kunt genieten.

Kortom, als u op zoek bent naar een veelzijdige en langbloeiende plant die kleur en karakter aan uw groene ruimte toevoegt, dan mag de Dianthus plumarius 'Doris' niet in uw collectie ontbreken. Deze grasanjer zorgt voor continuïteit in de beplanting en brengt maandenlang bloeiend plezier, zowel in de buitenlucht als in bloemrijke binnenarrangementen.

Verzorging en water

Het is belangrijk om de Grasanjer regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kun je de plant lichtjes terugsnoeien om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Grasanjer op een zonnige locatie waar de plant voldoende licht krijgt. De plant kan ook wat schaduw verdragen, maar zal het beste bloeien op een zonnige plek.

Tip

Zorg ervoor dat de Grasanjer regelmatig voeding krijgt, bijvoorbeeld met organische meststof, om de plant gezond en vitaal te houden.

Dianthus plumarius 'Doris', ook bekend als Grasanjer, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en paars, voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke tuin of bloembed.

Niet alleen is de Grasanjer een mooie toevoeging aan de tuin, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt als bodembedekker of als randplant langs paden of borders. Daarnaast is de Grasanjer ook geliefd vanwege zijn heerlijke geur, waardoor het een populaire keuze is voor geurige tuinen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Dianthus | Anjer
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterk geurend, Bladhoogte 20 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.