Dianthus deltoides 'Albiflorus'

Steenanjer

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
 • Dianthus deltoides 'Albiflorus'
 • Steenanjers
 • Borderplant
 • Bladhoogte 10 cm
 • Bodembedekker

Ontmoet de Dianthus deltoides 'Albiflorus', een charmante verschijning die ook wel bekend staat als steenanjer. Deze groenblijvende vaste plant brengt een delicate schoonheid naar uw tuin of groenproject. Met zijn bodembedekkende en polvormende groeiwijze vormt hij een sierlijke basis in uw buitenruimte.

Vanaf mei tot en met juli zet de steenanjer zijn witte enkelvoudige bloemen met vijf bloemblaadjes en gekartelde randen in de schijnwerpers. Een adembenemend gezicht dat elke voorbijganger doet stilstaan om te genieten. Deze plant gedijt het beste op een luchtige standplaats waar hij de volledige zon kan vangen en groeit optimaal in een goed doorlatende, kalkrijke bodem die vochtig tot matig droog is.

Niet alleen is de 'Albiflorus' bewonderenswaardig vanwege zijn esthetische kwaliteiten, hij is ook enorm winterhard en kan ongunstige weersomstandigheden trotseren. Eens gevestigd, verdraagt hij droogte goed en kan hij zelfs nabij de kustlijn geplant worden, waardoor hij bijzonder veelzijdig is in gebruik. Ook interessant is dat deze dianthussoort goed bestand is tegen luchtverontreiniging, waardoor hij perfect past binnen een stedelijke omgeving.

Vanwege zijn diverse toepassingen en schoonheid is de steenanjer niet alleen een prachtige bodembedekker, maar tevens een ideale snijbloem voor in huis. Of u de plant nu wilt laten stralen in een border, hem wilt laten opgaan in een rotstuin of zelfs wilt integreren op een groendak, de Dianthus deltoides 'Albiflorus' past zich met gemak aan zijn omgeving aan.

Waarom zou u deze plant in huis of tuin moeten plaatsen? Met zijn blijvende elegantie door de seizoenen heen is de steenanjer een onmisbare meerwaarde voor elk plantenliefhebber. Dit plantenwonder biedt niet alleen een esthetische verrijking, maar is ook nog eens ecologisch van waarde door zijn makkelijke aanpassing en veerkracht. Kortom, de Dianthus deltoides 'Albiflorus' is de plant die blijft geven, seizoen na seizoen.

Verzorging en water

De Dianthus deltoides 'Albiflorus' heeft matig tot weinig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef de plant water bij de wortels om schimmel en rot te voorkomen.

Onderhoud

Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de plant langer te laten bloeien. In het voorjaar kun je de plant licht terugsnoeien om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze steenanjer houdt van een zonnige standplaats. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg voor goed doorlatende grond, want de plant houdt niet van natte voeten.

Tip

Bescherm de Dianthus deltoides 'Albiflorus' tegen overmatige regenval door een laagje mulch rond de plant aan te brengen. Dit helpt ook om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken.

Dianthus deltoides 'Albiflorus', ook wel bekend als Steenanjer, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen en borders. Met zijn stralend witte bloemen en compacte groeiwijze voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt de Steenanjer ook vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn uitbundige groei en de manier waarop hij de grond vasthoudt. Hierdoor is hij ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin en het onderdrukken van onkruid.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Dianthus | Anjer
Standplaats Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 10 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.