Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel'

Grasanjer

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Borderplant
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Grasanjer
  • Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel'

De Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel', beter bekend als de Grasanjer, is een charismatische en veelzijdige toevoeging aan uw tuin. Deze robuuste groenblijvende plant onderscheidt zich door zijn bodembedekkende en polvormende groeiwijze, die een schilderachtige uitstraling geeft aan elk bloemperk of rotstuin.

In de bloeimaanden juni en juli trakteert de Grasanjer u op een overvloed aan roze bloemen, sierlijk versierd met gekartelde randen. De bloemen zorgen niet alleen voor een visueel spektakel, maar verspreiden ook een aangename geur. Voor deze plant kiest u idealiter een zonnige plek waar de aarde licht en kalkrijk is, en waar overtollig water gemakkelijk weg kan, want hoewel hij zeer winterhard is, verkiest hij in de winter geen natte 'voeten'.

Naast zijn pracht en praal, is de 'Pink Jewel' ook praktisch in zijn onderhoud. Eenmaal geworteld, is deze dianthussoort tolerant voor drogere periodes, wat hem een prima keuze maakt voor mensen die een onderhoudsarme tuin wensen. Bovendien is hij vanwege zijn weerstand tegen luchtverontreiniging ook een uitstekende kandidaat voor stedelijke gebieden.

Of u nu op zoek bent naar een bodembedekker, een plant voor snijbloemen of een toevoeging aan uw border, de Grasanjer vervult deze rollen met verve. Hij is zelfs geschikt voor plaatsing op een groendak, wat bijdraagt aan biodiversiteit en milieuvriendelijk wonen. Kortom, de Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel' zou in huis of tuin niet mogen ontbreken vanwege zijn uitbundige bloei, onderhoudsvriendelijkheid en veelzijdige gebruiksmogelijkheden.

Onderhoud van de Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel'

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Knip de plant in het najaar terug om de groei in het volgende seizoen te bevorderen.

Standplaats

Zet de Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel' op een zonnige plek in de tuin. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

Tip

Gebruik een laagje mulch rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken.

Dianthus gratianopolitanus 'Pink Jewel', ook bekend als grasanjer, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn mooie roze bloemen en groenblijvende bladeren voegt deze plant kleur en leven toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de grasanjer ook andere courante gebruiken. De plant staat bekend om zijn heerlijke geur en wordt vaak gebruikt in potpourri en geurige boeketten. Bovendien heeft de grasanjer ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde voor zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Dianthus | Anjer
Standplaats Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Compacte groei, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.