Coreopsis tripteris

Meisjesogen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Meisjesogen
  • Snijbloem
  • Decoratief
  • Hoogte van 130 cm

De Coreopsis tripteris, beter bekend als meisjesogen, is een sierlijke plant die een heldere toevoeging kan zijn aan elke tuin. Deze charmante bloeier kenmerkt zich door oogstrelende gele bloemen die contrasteren met hun donkerbruine hart, wat ze een opvallende verschijning maakt in de bloemenborder. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een lange periode van kleur en leven in de tuin. De Coreopsis tripteris gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw, waar het een ph neutrale, goed doorlaatbare en voedselrijke bodem kan vinden.

Met haar goede winterhardheid kan de meisjesogen plant de koude maanden zonder probleem overleven, terwijl haar redelijke droogtetolerantie betekent dat ze ook tijdens drogere perioden kan floreren. Maar pas op: te natte wintercondities kunnen schadelijk zijn, want de plant kan soms last hebben van kroonrot. Ook slakken vinden deze plant aantrekkelijk, dus enige alertheid is geboden om de meisjesogen in topconditie te houden.

Een bijkomend voordeel van de Coreopsis tripteris is haar aantrekkelijkheid voor nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Door het toevoegen van deze plant aan uw tuin, draagt u bij aan de biodiversiteit en ondersteunt u bestuivers die essentieel zijn voor een gezond ecosysteem. Bovendien is ze tolerante voor zeewind en luchtverontreiniging, waardoor het een uitstekende optie is voor tuinen in meer stedelijke of kustgebieden.

Met al deze eigenschappen is de Coreopsis tripteris een veelzijdige en waardevolle aanwinst voor zowel de esthetische waarde als de ecologische diversiteit van uw tuin of buitenruimte. Haar duurzaamheid, prachtige uitstraling en de bijdrage aan het milieu zijn krachtige redenen om deze mooie meisjesogen in huis of tuin te plaatsen.

Verzorging en water

De Coreopsis tripteris heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water.

Onderhoud

Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

De Coreopsis tripteris gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en rijk is aan voedingsstoffen.

Tip

Door de plant regelmatig te bemesten met organische meststof, stimuleer je een gezonde groei en overvloedige bloei.

Coreopsis tripteris, ook wel bekend als meisjesogen, is een prachtige plant die veelal wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken. Met zijn opvallende heldergele bloemen trekt deze plant direct de aandacht en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Coreopsis tripteris een mooie toevoeging aan de tuin, maar het is ook een populaire keuze voor het aantrekken van vlinders en bijen. De nectarrijke bloemen zijn een waar paradijs voor deze nuttige insecten, waardoor de plant een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de omgeving.

Bovendien wordt Coreopsis tripteris soms gebruikt in de geneeskunde vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen. De plant wordt in sommige culturen gebruikt als natuurlijke remedie tegen bepaalde kwalen en aandoeningen, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en waarde van deze prachtige plant.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Coreopsis | Meisjesogen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 130 cm, Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Coreopsis verticillata 'Zagreb'
Meisjesogen
Coreopsis verticillata 'Moonbeam'
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Sterntaler'
Meisjesogen
Coreopsis rosea 'American Dream'
Meisjesogen
Coreopsis grandiflora 'Badengold'
Meisjesogen
Coreopsis verticillata
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Baby Gold'
Meisjesogen