Coreopsis rosea 'American Dream'

Meisjesogen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
 • Langdurige bloei
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
 • Geschikt als snijbloem
 • Makkelijk te onderhouden
 • Donkerrode bloemen
 • Compacte groeiwijze

Ontdek de betoverende Coreopsis rosea 'American Dream', ook wel bekend als 'Meisjesogen'. Deze charmante vaste plant is een ware blikvanger met haar compacte en bossige groeiwijze. De Coreopsis rosea 'American Dream' biedt een sierlijke aanblik dankzij de middengroene, fijn gevederde bladeren die een prachtige achtergrond vormen voor de bloemenpracht die deze plant biedt.

Van juni tot en met september trakteert deze vaste plant u op een overvloed aan roze, enkelvoudige, stervormige bloemen. Het stralende gele centrum van elke bloem zorgt voor een sprankelende uitstraling die uw tuin of huis zal opfleuren. Naast de schoonheid van de bloemen heeft deze plant ook een praktische kant; ze is uitstekend winterhard en matig droogtetolerant, waardoor ze een duurzame keuze is voor de tuinliefhebber.

De 'Meisjesogen' prefereert een plekje in de volle zon tot halfschaduw en gedijt het best in een voedzame grond die goed doorlaatbaar, vochtig en pH-neutraal is. Bovendien draagt het planten van de Coreopsis rosea 'American Dream' bij aan biodiversiteit in uw tuin, aangezien deze plant bijen en vlinders aantrekt. Ook laat deze plant zich niet afschrikken door zeewind of luchtverontreiniging, wat haar nog veelzijdiger maakt. Houd wel een oogje in het zeil voor slakken, die soms aan de plant kunnen knabbelen.

Kies voor de Coreopsis rosea 'American Dream' en haal een stukje levendige natuur in huis of tuin. Deze plant is niet alleen esthetisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk, maar biedt ook een oase voor nuttige insecten en verhoogt de natuurlijke diversiteit van uw buitenruimte. Met haar lange bloeiperiode en opgewekte uitstraling geeft deze 'Meisjesogen' plant een blijvend vakantiegevoel in eigen tuin!

Verzorging en water

Om de Coreopsis rosea 'American Dream' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Aan het einde van het groeiseizoen kan de plant worden teruggesneden om nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

De Coreopsis rosea 'American Dream' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. De plant kan zowel in borders als in potten worden geplaatst.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van deze plant is om regelmatig organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof en breng deze aan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De Coreopsis rosea 'American Dream', ook wel bekend als meisjesogen, is een prachtige en decoratieve plant die perfect is voor het fleuren van tuinen, borders en bloembedden. Met zijn heldere roze bloemen en fijne groene bladeren voegt deze plant een vrolijke en speelse uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve doeleinden, kan de Coreopsis rosea 'American Dream' ook worden gebruikt voor het aantrekken van vlinders en bijen. De nectarrijke bloemen zijn een waar paradijs voor deze waardevolle bestuivers, waardoor de plant een belangrijke bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin.

Bovendien is de Coreopsis rosea 'American Dream' een uitstekende snijbloem, waardoor hij perfect is voor het creëren van prachtige boeketten en bloemstukken. Zet een paar van deze bloemen in een vaas en geniet van hun schoonheid en vrolijke uitstraling in huis.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Coreopsis | Meisjesogen
Standplaats Zon
Eigenschappen Donkerrode bloemen, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Coreopsis grandiflora 'Badengold'
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Baby Gold'
Meisjesogen
Coreopsis tripteris
Meisjesogen
Coreopsis verticillata 'Zagreb'
Meisjesogen
Coreopsis verticillata 'Moonbeam'
Meisjesogen
Coreopsis verticillata
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Sterntaler'
Meisjesogen