Coreopsis verticillata

Meisjesogen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Vrolijke gele bloemen
  • Lange bloeiperiode
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Compacte groei, ideaal voor kleine tuinen
  • Verdraagt droogte en hitte
  • Makkelijk te onderhouden

De Coreopsis verticillata, beter bekend als de Meisjesogen, is een charmante en levendige toevoeging aan elke buitenruimte. Deze vaste plant kenmerkt zich door een nette polvorm die zich opent in een waaier van sierlijke middengroene, fijn gevederde bladeren. Van juli tot september is het een genot om naar te kijken dankzij de stralende gele, enkelvoudige en stervormige bloemen die in overvloed bloeien.

De Meisjesogen is niet alleen een lust voor het oog, maar ook uitermate onderhoudsvriendelijk. De plant geeft de voorkeur aan een zonnig tot halfschaduw plekje en gedijt het best in een pH-neutrale, goed doorlatende en voedselrijke bodem. Let op dat de winterse bodem niet te nat is, om de plant in optimale conditie te houden. Bovendien is Coreopsis verticillata goed winterhard en kan het zelfs tegen een stootje tijdens drogere periodes.

Naast zijn mooie vorm en bloei, speelt de Meisjesogen ook een belangrijke rol in het ecosysteem van je tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit. Verder is deze Coreopsis soort bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat het tot een sterke kandidaat maakt voor tuinen in stedelijke of kustgebieden. Wellicht oppassen voor slakken, die soms deze plant als een lekkernij zien.

Of je nu een prachtige border wilt creëren, de biodiversiteit in je tuin wilt verhogen of simpelweg een betrouwbare en onderhoudsarme plant zoekt, de Coreopsis verticillata is een uitmuntende keuze. Het is de plant die niet alleen je tuin zal sieren, maar ook zorgt voor een levendige en natuurvriendelijke omgeving. Kortom, de Meisjesogen geeft je tuin een gezonde dosis flair en functionaliteit!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te blijven produceren. Na de bloei kun je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden.

Standplaats

Coreopsis verticillata houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste bloeiresultaten.

Tip

Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is door compost toe te voegen. Dit zal helpen om overmatig water vast te houden en de plant gezond te houden.

De Coreopsis verticillata, ook wel bekend als Meisjesogen, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloembedden. Met zijn felgele bloemen voegt deze plant een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin.

Niet alleen is de Coreopsis verticillata een mooie toevoeging aan tuinen, maar het is ook een uitstekende plant voor het aantrekken van vlinders en bijen. Door de nectarrijke bloemen zullen deze nuttige insecten zich aangetrokken voelen tot jouw tuin, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

Daarnaast kan de Coreopsis verticillata ook gebruikt worden in bloemstukken en boeketten. De lange stelen en langdurige bloei maken deze plant ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan bloemendisplays.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Coreopsis | Meisjesogen
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Coreopsis verticillata 'Moonbeam'
Meisjesogen
Coreopsis rosea 'American Dream'
Meisjesogen
Coreopsis verticillata 'Zagreb'
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Sterntaler'
Meisjesogen
Coreopsis lanceolata 'Baby Gold'
Meisjesogen
Coreopsis grandiflora 'Badengold'
Meisjesogen
Coreopsis tripteris
Meisjesogen