Clematis 'Bagatelle'( =Dorothy Walton)

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Naam: Clematis 'Bagatelle' (=Dorothy Walton)
  • Naam in het Nederlands: Bosrank
  • De plant moet gesteund worden
  • Voet van de plant moet beschermd worden tegen de zon
  • De plant heeft prachtige purperblauwe bloemen

Maak kennis met de Clematis 'Bagatelle', beter bekend als de bosrank of onder het synoniem C. 'Dorothy Walton'. Deze charmante klimplant voegt sierlijke elegantie toe aan elke tuin met zijn stevige opgaande groei en bladverliezende karakter. De frisgroene bladeren zijn delicaat samengesteld uit lancetvormige deelblaadjes en vormen een prachtige achtergrond voor de spectaculaire bloemen.

Van juni tot en met september kunt u genieten van de grootse licht mauve bloemen. Deze bloemen zijn bijzonder door hun opvallende donkerdere middenstreep en de bruinrode tint van de meeldraden die bijen en vlinders aantrekken. De bloei van de Clematis 'Bagatelle' zorgt maandenlang voor een adembenemend schouwspel aan kleur en leven in uw tuin.

De Clematis 'Bagatelle' geeft de voorkeur aan een beschutte plek waar hij niet te veel blootgesteld wordt aan sterke wind. U kunt hem planten in de halfschaduw of in de volle zon, afhankelijk van wat het beste past binnen uw tuinontwerp. Hij gedijt het best op een neutrale tot kalkrijke, goed doorlaatbare grond. Met zijn goede tot zeer goede winterhardheid overleeft hij moeiteloos de koude maanden.

Ideaal voor muurbeplanting, de begroeiing van een trellis of pergola, deze clematis biedt niet alleen esthetische voordelen maar creëert ook een natuurlijke en levendige wand. Of het nu gaat om het verbergen van een oude muur of het toevoegen van hoogte aan uw tuindispositie, Clematis 'Bagatelle' is een veelzijdige keuze die nooit teleurstelt.

Met zijn langdurige bloei, aantrekking van nuttige insecten en winterhardheid is de Clematis 'Bagatelle' een must-have voor elke tuinier die zijn tuin wil verrijken met zowel schoonheid als biodiversiteit. Voeg Clematis 'Bagatelle' toe aan uw tuin voor een natuurlijk kunstwerk die jaar na jaar terugkeert om u te verrassen.

Verzorging en water:

Geef de Clematis 'Bagatelle' regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

Onderhoud:

Snoei de Clematis 'Bagatelle' na de bloei om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en geef de plant regelmatig voeding om de bloei te stimuleren.

Standplaats:

Zet de Clematis 'Bagatelle' op een plek met voldoende zonlicht of halfschaduw. Zorg voor een goede ondersteuning, zoals een klimrek of muur, waar de plant zich aan kan vastgrijpen.

Tip:

Plaats een mulchlaag rond de basis van de Clematis 'Bagatelle' om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Dit zal de plant helpen gezond te blijven en mooi te bloeien.

Clematis 'Bagatelle', ook bekend als Dorothy Walton, is een prachtige klimplant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn weelderige groei en mooie bloemen is het een echte eyecatcher.

Niet alleen is de Clematis 'Bagatelle' ideaal voor het decoreren van hekken, muren en pergola's, maar het kan ook worden gebruikt als bodembedekker. Hierdoor is het een veelzijdige plant voor verschillende tuinontwerpen.

Naast het decoratieve gebruik heeft deze plant ook andere courante toepassingen. Zo kan het dienen als natuurlijke afscheiding in de tuin of zelfs als schaduwplant op zonnige plekken.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Purperblauwe bloemen, Voet beschermen tegen de zon, Plant moet gesteund worden

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'Mevrouw Le Coultre'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Gipsy Queen'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Polish Spirit'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Doctor Ruppel'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Montana 'Rubens'
Bosrank
Vanaf € 10,95
Clematis 'Hagley Hybrid'
Bosrank
€ 10,95
Clematis montana 'Mayleen'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Miss Bateman'
Bosrank
€ 10,95