Clematis 'Blekitny Aniol'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Helderblauwe bloemen
  • Plant moet gesteund worden
  • Voet beschermen tegen de zon

Ontdek de charmante schoonheid van Clematis 'Blekitny Aniol', in de volksmond beter bekend als de Bosrank. Met zijn bladverliezende en krachtige opgaande groei, siert deze klimplant elke tuin of buitenruimte. De middengroene, samengestelde bladeren vormen het perfecte achterdoek voor de schitterende bloeiperiode van juli tot september.

Wanneer de zomer op haar hoogtepunt is, trakteert de 'Blekitny Aniol' je op een overvloed aan grote lilablauwe tot lila roze bloemen. Deze sierlijke bloesems met hun heldere middenstreep en lichtgele meeldraden zorgen voor een betoverend effect dankzij de licht golvende en subtiel gerafelde bloemblaadjes.

De Clematis 'Blekitny Aniol' gedijt het beste op een beschutte plek waar hij niet blootstaat aan harde wind, hij houdt namelijk van de halfschaduw of de volle zon. De ideale bodem voor deze charmante klimmer is neutraal tot kalkrijk en moet vooral goed doorlaatbaar zijn. Met zijn late bloei, uitstekende winterhardheid en het vermogen om zowel vlinders als bijen aan te trekken, is deze plant een aanwinst voor iedere buitenomgeving. Daarnaast is hij perfect als muurbeplanting, of kan de plant gebruikt worden om trellis of pergola's mee te laten begroeien.

Haal de Clematis 'Blekitny Aniol' in huis of in je tuin als je wilt genieten van een lange bloeiperiode, wilde dieren wilt aantrekken en op zoek bent naar een robuuste, winterharde klimplant die zowel in de hoogte als in de breedte voor een spectaculaire bloemenweelde zorgt. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit in je omgeving.

Verzorging/Water

Om de Clematis 'Blekitny Aniol' goed te verzorgen, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef de plant vooral in droge periodes extra water.

Onderhoud

Het onderhoud van de Clematis 'Blekitny Aniol' bestaat voornamelijk uit het snoeien van de plant. Dit kun je het beste doen in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de overige takken tot ongeveer 30 cm boven de grond.

Standplaats

De Clematis 'Blekitny Aniol' gedijt het beste op een plek met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar bescherm hem ook tegen felle middagzon. Een plekje tegen een schutting of klimrek is ideaal.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Clematis 'Blekitny Aniol' is om de plant te voorzien van een klimrek of ander ondersteunend materiaal. Zo kan de plant zich goed hechten en mooi omhoog groeien.

De Clematis 'Blekitny Aniol', ook wel bekend als de Bosrank, is een prachtige klimplant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige bloemen in verschillende tinten blauw, paars en wit, voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt de Clematis 'Blekitny Aniol' ook gebruikt om schuttingen, pergola's en hekken te bedekken en te verfraaien. De plant is bij uitstek geschikt om kale en lelijke structuren te verbergen en om een mooi groen element toe te voegen aan de buitenruimte.

Daarnaast heeft de Clematis 'Blekitny Aniol' ook een aantal courante toepassingen. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege hun elegante uitstraling en lange houdbaarheid. Ook kan de plant dienen als natuurlijke afscheiding tussen tuinen en als beschutting voor vogels en kleine dieren.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Voet beschermen tegen de zon, Plant moet gesteund worden, Helderblauwe bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'Early Sensation'
Bosrank
€ 13,95
Clematis 'Mrs N. Thompson'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Nelly Moser'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Warszawska Nike'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'The President'
Bosrank
€ 10,95
Clematis montana 'Marjorie'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Ruutel'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Joe'
Bosrank
€ 19,95