Clematis 'Arabella'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lange bloeiperiode
  • Moet gesteund worden
  • Snoeien in maart
  • Kleine bloemen

Ontdek de charme van Clematis 'Arabella', een prachtige variant van de traditionele bosrank. Deze betoverende klimplant, welke haar bladeren in de winter verliest, heeft een unieke uitstraling door haar heesterachtige opgaande groei. De bladeren bestaan uit ovale, middengroene deelblaadjes die op sierlijke wijze het licht vangen en een rustige natuurlijke achtergrond vormen voor de schitterende bloemen.

Van juni tot en met oktober is deze plant een lust voor het oog dankzij de paarsblauwe bloemen met roomgele meeldraden. Naarmate ze uitbloeien, veranderen ze van kleur naar een violetroze tint, wat zorgt voor een dynamisch en kleurrijk schouwspel in uw tuin of op uw balkon.

Clematis 'Arabella' gedijt het best op een plek waar ze beschermd is tegen de wind, in de halfschaduw of de volle zon. Ze geeft de voorkeur aan een neutrale tot kalkrijke, goed doorlaatbare grond. Daarnaast is ze niet alleen een sterke winterharde plant, maar ook een echte lokroep voor vlinders en bijen, waardoor ze een levendige sfeer aan uw buitenruimte toevoegt.

Deze plant is perfect als u op zoek bent naar een sierlijke muurbeplanting of als een natuurlijke overkapping voor trellis of pergola. Met haar lange bloeiseizoen en onderhoudsvriendelijke karakter verrijkt Clematis 'Arabella' elke buitenruimte. Kies voor deze plant als u op zoek bent naar een combinatie van betoverende schoonheid, natuurvriendelijk leven en een robuuste, winterharde toevoeging aan uw tuin of huis.

Verzorging van Clematis 'Arabella'

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Geef in de zomer regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode of zieke stengels en bloemen regelmatig om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats Clematis 'Arabella' op een plek met zon en halfschaduw. Zorg voor een klimconstructie waar de plant zich aan vast kan houden.

Tip

Geef de plant af en toe een beetje meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

De Clematis 'Arabella', ook wel bekend als de Bosrank, is een prachtige klimplant die uitermate geschikt is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn weelderige, paarse bloemen voegt deze plant een kleurrijke en romantische uitstraling toe aan elke tuin.

Niet alleen is de Clematis 'Arabella' een lust voor het oog, maar deze plant heeft ook andere courante gebruiken. Zo kan hij bijvoorbeeld gebruikt worden om lelijke muren of schuttingen te bedekken en te verfraaien. Daarnaast is de Bosrank een uitstekende keuze voor het creëren van natuurlijke afscheidingen in de tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Kleine bloem, Snoeien in maart, Plant moet gesteund worden, Lange bloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'The Vagabond'
Bosrank
€ 10,95
Clematis montana 'Marjorie'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Rhapsody'
Bosrank
€ 10,95
Clematis alpina 'Frances Rivis'
Bosrank
€ 12,95
Clematis 'Mevrouw Le Coultre'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Ruutel'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Pink Fantasy'
Bosrank
€ 10,95
Clematis montana 'Freda'
Bosrank
€ 10,95