Clematis Tangutica

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Moet gesteund worden
  • Voet beschermen tegen de zon
  • Kleine bloem
  • Winterhard
  • Snelgroeiend
  • Mooie herfstkleuren

Ontdek de charme van Clematis Tangutica, ook wel bekend als de bosrank, een verfijnde klimplant die uw tuin of balkon van juli tot oktober zal sieren met een waterval van goudgele bloemen. Deze kleinbloemige soort kenmerkt zich door haar stevige, opgaande groei, waarmee ze een natuurlijke blikvanger vormt op elke ondersteunende structuur zoals een muur, trellis of pergola. De lancetvormige, donkergroene bladeren vormen een perfecte achtergrond voor de rijkelijk vallende, knikkende bloemen die bijen en vlinders naar uw tuin lokken.

De Clematis Tangutica is een bladverliezende klimplant die niet veel van u vraagt. Ze prefereert een standplaats die goed beschut is tegen de wind en geniet van de volle zon. Het is belangrijk dat haar 'voeten' koel blijven in de schaduw, terwijl haar 'hoofd' in het zonlicht baadt. De plant floreert het beste in een neutrale tot kalkrijke, goed doorlaatbare grond. Bijkomend voordeel is dat deze clematissoort uitstekend winterhard is, dus u kunt jaar na jaar genieten van haar opvallende schoonheid zonder zorgen over de winterkou.

Plaats de Clematis Tangutica in uw tuin of aan uw balkon en creëer een weelderige, levendige oase die niet alleen een heerlijke atmosfeer biedt maar ook een bijdrage levert aan de biodiversiteit. De aantrekkingskracht op vlinders en bijen maakt van deze plant een essentieel onderdeel voor iedereen die graag natuur dicht bij huis wil ervaren. Haar langdurige en opvallende bloeiperiode zorgt bovendien voor een lang seizoen vol genot. Met de Clematis Tangutica kiest u voor een sierlijke en ecovriendelijke toevoeging aan uw buitenruimte!

Verzorging en water

De Clematis Tangutica heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat.

Onderhoud

Knip dode of uitgebloeide takken regelmatig weg om de plant gezond en bloeiend te houden. Geef de plant ook voldoende ondersteuning door hem langs een klimrek of pergola te leiden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen.

Tip

Plaats een laag mulch rond de basis van de Clematis Tangutica om de grond vochtig te houden en onkruid te voorkomen. Dit zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien.

Clematis Tangutica, ook wel bekend als Bosrank, is een prachtige klimplant die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn opvallende gele bloemen en zachte geur is het een ideaal middelpunt voor elke tuin.

Naast zijn decoratieve gebruik heeft de Clematis Tangutica ook andere courante toepassingen. Zo kan de plant gebruikt worden om hekken, muren of schuttingen te bedekken, waardoor privacy gecreëerd wordt in de tuin. Daarnaast kan de Clematis Tangutica ook dienen als natuurlijke zonwering wanneer hij tegen een pergola of veranda wordt geleid.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Kleine bloem, Voet beschermen tegen de zon, Plant moet gesteund worden

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'Niobe'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Mrs Cholmondeley'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Doctor Ruppel'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Ville De Lyon'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Alpina 'Frances Rivis'
Bosrank
€ 12,95
Clematis 'Multi Blue'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Arabella'
Bosrank
€ 19,95
Clematis Montana 'Freda'
Bosrank
€ 10,95