Clematis armandii 'Apple Blossom'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend
  • Vorstgevoelig
  • Snoeien na de bloei
  • Rijkbloeiend
  • Geurend

Clematis armandii 'Apple Blossom', ook bekend als bosrank, is een aantrekkelijke, wintergroene klimmer die elke tuinmuur of pergola kan siert met zijn charmante verschijning. De plant kenmerkt zich door opvallend lederachtig gebladerte, dat bij het uitlopen een prachtige bronskleurige rode tint heeft en geleidelijk transformeert naar een diepegroen doorheen het seizoen.

Tussen maart en mei verspreidt de 'Apple Blossom' haar betoverende geur met een rijke bloesem aan lichtroze bloemen, die geleidelijk naar wit verkleuren en bezaaid zijn met geelwitte meeldraden. Deze delicate bloemen verspreiden een subtiele vanillegeur en bieden een visueel spektakel dat de komst van de lente aankondigt.

Deze variant van Clematis armandii gedijt het best op een plaats die enige bescherming biedt tegen sterke wind, hetzij in halfschaduw of in volle zon, en stelt prijs op een neutrale tot kalkrijke, goed doorlatende bodem. Bovendien zijn de robuuste winterharde eigenschappen van 'Apple Blossom' een geruststelling voor tuiniers in koudere klimaten.

Niet alleen de esthetische waarde maakt deze plant een juweeltje voor de tuin, maar ook de ecologische bijdrage is niet te onderschatten. Met haar vermogen om vlinders en bijen aan te trekken, helpt de bosrank de lokale biodiversiteit te verrijken. Clematis armandii 'Apple Blossom' is hierdoor een uitstekende keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in het stimuleren van een gezond en levendig ecosysteem in zijn of haar buitenruimte.

Als kers op de taart is deze plant ook nog eens bijzonder geschikt voor verticale vergroening. Of u nu een kale muur wilt bekleden, een trellis wilt laten opfleuren of uw pergola wilt transformeren tot een groene oase, de Clematis armandii 'Apple Blossom' levert zonder enige twijfel een uitmuntende bijdrage. Met haar aantrekkelijke gebladerte, geurige bloemen en ecologische voordelen, is er eigenlijk geen reden waarom u deze klimplant niet aan uw tuin of buitenruimte zou moeten toevoegen.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Knip in het voorjaar dode of beschadigde takken weg. Na de bloei kun je de plant terugknippen om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

Standplaats

De Clematis armandii 'Apple Blossom' houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen.

Tip

Om de bloei te bevorderen, kun je in het voorjaar een beetje organische meststof rond de basis van de plant strooien. Dit zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

Clematis armandii 'Apple Blossom' is een prachtige klimplant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groenblijvende bladeren en delicate roze bloemen voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt deze plant ook vaak gebruikt om schuttingen, pergola's en muren te bedekken. Het dichte bladerdak biedt privacy en creëert een prachtige groene achtergrond voor andere tuinplanten.

Daarnaast worden de bloemen van de Clematis armandii 'Apple Blossom' vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege hun delicate schoonheid en aangename geur. Ze voegen een vleugje kleur en geur toe aan elke ruimte waarin ze worden geplaatst.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Rijkbloeiend, Snoeien na de bloei, Vorstgevoelig, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis Montana 'Rubens'
Bosrank
Vanaf € 10,95
Clematis 'Mrs N. Thompson'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Hf Young'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Westerplatte'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Macropetala
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Pink Flamingo'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Niobe'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Doctor Ruppel'
Bosrank
€ 10,95