Clematis 'Rouge Cardinal'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Grootbloemig
 • Plant moet gesteund worden
 • Voet beschermen tegen de zon
 • Rijkbloeiend
 • Naam: Clematis 'Rouge Cardinal'
 • Bekend als: Bosrank

Ontdek de pracht van Clematis 'Rouge Cardinal', een betoverende aanwinst voor iedere tuin met een voorliefde voor kleur en charme. Deze variant van de bosrank is een ware blikvanger door haar grootbloemige, bladverliezende klimstructuur die zorgt voor een sierlijke verticale dimensie in je buitenruimte.

De krachtige groeiresultaten in een klimplant met donkergroene, lancetvormige deelblaadjes die het hele groeiseizoen door een rustige achtergrond bieden. Maar de echte show begint wanneer van juli tot september de grote, fluweelachtige bloemen ontplooien in een rijke karmozijnrode kleur. De stervormige bloesems met opvallende beige meeldraden veranderen langzaam van kleur naar een diep paarsrood, wat voor een fascinerend kleurenspel zorgt.

Deze klimplant verkiest een beschut plekje tegen de wind waar ze in de volle zon kan stralen, terwijl haar 'voeten' koel blijven in de schaduw. De Clematis 'Rouge Cardinal' gedijt het best op een neutrale tot kalkrijke ondergrond die goed vocht doorlaat. Niet alleen is deze Clematis een winterharde overlever, ze bevordert ook de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met haar nectarrijke bloemen.

Of het nu gaat om het decoreren van een muur, het bekleden van een trellis of het laten overgroeien van een pergola, de Clematis 'Rouge Cardinal' is een uitmuntende keuze. Plant deze bosrank en creëer een levend kunstwerk dat jaar na jaar terugkeert. Je zou deze plant in huis of tuin moeten plaatsen vanwege haar vermogen om elke ruimte te transformeren met haar dynamische groei en opvallende bloemen, die zowel een visueel spektakel bieden alsook een toevluchtsoord voor het lokale insectenleven.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de Clematis 'Rouge Cardinal' in het voorjaar om de groei te bevorderen en dood hout te verwijderen. Ondersteun de plant met een klimhulp zoals een rek of gaas.

Standplaats

Deze plant doet het goed op een locatie met veel zon en wat schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind, bij voorkeur tegen een muur of schutting.

Tip

Geef de Clematis 'Rouge Cardinal' regelmatig plantenvoeding om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Clematis 'Rouge Cardinal' is een prachtige klimplant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn dieprode bloemen zorgt hij voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Niet alleen is deze plant perfect voor het decoreren van hekken, muren of pergola's, maar hij kan ook worden gebruikt om lelijke of saaie structuren in de tuin te verbergen. Door zijn klimmende groeiwijze kan hij ook dienen als natuurlijk scherm of afscheiding voor meer privacy in de tuin.

Daarnaast heeft Clematis 'Rouge Cardinal' ook een praktisch nut, aangezien hij aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. Hierdoor kan hij helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 350 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Voet beschermen tegen de zon, Plant moet gesteund worden, Grootbloemig

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis armandii 'Apple Blossom'
Bosrank
€ 19,95
Clematis 'Bagatelle'( =Dorothy Walton)
Bosrank
€ 10,95
Clematis armandii
Bosrank
€ 19,95
Clematis 'Early Sensation'
Bosrank
€ 13,95
Clematis alpina 'Frances Rivis'
Bosrank
€ 12,95
Clematis 'Blekitny Aniol'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Rhapsody'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Jackmanii'
Bosrank
€ 10,95