Clematis armandii

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Roomwitte bloemen
  • Donkergroen blad
  • Bladhoudend
  • Terrasplant
  • Geurend
  • Sterke groeier

Ontdek de weelderige schoonheid van Clematis armandii, een prachtige toevoeging aan jouw tuin of buitenspace. Deze wintergroene klimplant, vaak bekend als bosrank, is een ware blikvanger met zijn krachtige opgaande groei. De bladeren openbaren zich in een charmant bronskleurig rood om later te transformeren naar een diepe donkergroene tint, wat gedurende het gehele jaar voor een mooie groene aanblik zorgt.

In de bloesemrijke periode van maart tot mei, tooit de Clematis armandii zich met een overvloed aan heerlijk geurende witte tot roomwitte bloemen. Deze delicate bloempjes zijn soms subtiel aangezet met een vleugje roze en omringd door sierlijke geelwitte meeldraden, die naar een zuivere witte kleur uitbloeien. Deze florale pracht is niet alleen een lust voor het oog, maar verspreidt ook nog eens een aangenaam aroma in je tuin.

Deze multifunctionele klimmer is op zijn best wanneer hij een beschutte standplaats krijgt in de halfschaduw of in de volle zon. Hij maakt bescheiden bodemeisen met een voorkeur voor een neutrale tot kalkrijke, goed doorlaatbare grond. Clematis armandii is zeer goed winterhard, wat betekent dat hij ook in de koudere maanden zijn groene sierwaarde behoudt. Bovendien zal deze plant een diversiteit aan vlinders en bijen naar je tuin lokken, waardoor je bijdraagt aan de biodiversiteit.

Geschikt voor muurbeplanting, het sieren van trellises of om een pergola een romantische touch te geven, onderscheidt deze bosrank zich als een duurzame, onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke keuze voor elke tuinier. Als je op zoek bent naar een klimplant die zowel esthetisch als ecologisch waardevol is, dan is Clematis armandii de perfecte aanwinst voor jouw tuin of huis. Met zijn prachtige bloemen en het hele jaar door groene bladeren, biedt het de ideale kompaan voor een levende tuin die zowel rust als natuurlijke schoonheid brengt.

Verzorging en water

Clematis armandii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren de kans krijgen om te drogen voordat de avond valt.

Onderhoud

Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met een algemene meststof gedurende het groeiseizoen. Snoei Clematis armandii direct na de bloei om de groei van nieuwe bloemknoppen te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en ondersteun lange ranken om te voorkomen dat ze gaan hangen.

Standplaats

Clematis armandii doet het het beste op een plek waar de wortels koel blijven en de toppen van de plant zon krijgen. Kies daarom bij voorkeur een locatie waar de plant in de volle zon staat, maar waar de wortels beschut zijn tegen direct zonlicht.

Tip

Een handige tip voor Clematis armandii is om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen.

De Clematis armandii, ook wel bekend als de bosrank, is een prachtige klimplant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn weelderige, groenblijvende bladeren en mooie witte bloemen is deze plant een populaire keuze voor het bekleden van muren, pergola's en hekwerk in tuinen.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Clematis armandii ook vaak gebruikt om een natuurlijke afscheiding te creëren tussen verschillende delen van de tuin. Door zijn klimmende groeiwijze kan hij worden gebruikt om privacy te creëren of om lelijke structuren te verbergen.

Daarnaast heeft deze plant ook nog andere courante gebruiken. De bladeren en bloemen van de Clematis armandii worden soms gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Zo zouden ze bijvoorbeeld kunnen helpen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 700 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Geurend, Terrasplant, Bladhoudend, Donkergroen blad, Roomwitte bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'Doctor Ruppel'
Bosrank
€ 10,95
Clematis armandii 'Apple Blossom'
Bosrank
€ 19,95
Clematis 'Mrs N. Thompson'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Snow Queen'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Etoile Violette'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Hagley Hybrid'
Bosrank
€ 10,95
Clematis alpina 'Frances Rivis'
Bosrank
€ 12,95
Clematis 'Westerplatte'
Bosrank
€ 10,95