Clematis alpina 'Frances Rivis'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Borderplant
  • Hangende klokjes
  • Grote bloemen
  • Plant moet gesteund worden

De Clematis alpina 'Frances Rivis', oftewel Bosrank, is een charmante aanwinst voor elke tuin of buitenspace. Deze bladverliezende klimplant staat bekend om zijn gracieuze groeivorm en kan een hoogte bereiken die een natuurlijke groene muur vormt. Met zijn frisgroene bladeren die elegant zijn verdeeld in 3 tot 5 lancetvormige deelblaadjes, zorgt hij voor een frisse aanblik gedurende de bloeiperiode en daarna.

In de bloeitijd, die ligt in de maanden april en mei, ontpopt de Clematis 'Frances Rivis' zich tot een betoverend spektakel met haar zoet geurende violetblauwe, klokvormige bloemetjes. De witte meeldraden steken prachtig af tegen de levendige kleur van de bloemen. De geurende bloesems trekken niet alleen bewonderende blikken, maar ook nuttige insecten zoals vlinders en bijen, die bijdragen aan de biodiversiteit van uw tuin.

Qua standplaats is de Bosrank niet al te veeleisend. Hij gedijt het best op een beschutte plek waar hij zowel de halfschaduw als de volle zon kan verdragen. Belangrijk is dat de grond neutraal tot kalkrijk en goed doorlatend is, zodat de plant robuust kan groeien en bloeien. Deze clematis is redelijk tot goed winterhard, waardoor hij in ons Nederlandse klimaat de winter buiten kan blijven.

De Clematis 'Frances Rivis' is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook veelzijdig. Gebruik hem als muurbeplanting of laat hem weelderig groeien over een trellis of pergola om een natuurlijke en romantische ambiance te creëren. Met deze plant in uw tuin of aan uw gevel, zorgt u elk voorjaar weer voor een prachtig natuurlijk kunstwerk dat elk saai hoekje transformeert in een levendige en uitnodigende ruimte.

Het is juist deze combinatie van visuele charme, parfum voor de zintuigen en bijdrage aan het lokale ecosysteem die de Clematis 'Frances Rivis' tot een onmisbaar element voor uw tuin of buitenspace maakt. Of u nu een gepassioneerd tuinier bent of gewoonweg geniet van natuurlijke schoonheid, deze plant zal ongetwijfeld een plaats in uw hart veroveren.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Snoei de Clematis alpina 'Frances Rivis' in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en bind lange scheuten vast aan een klimrek of pergola.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor een beschutte locatie met goed doorlatende grond.

Tip

Gebruik organische meststoffen in het voorjaar om de Clematis alpina 'Frances Rivis' te voeden en te helpen groeien.

Clematis alpina 'Frances Rivis' is een prachtige klimplant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn overvloedige bloemen in een heldere blauwe kleur, voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke tuin, muur of pergola.

Naast zijn decoratieve doeleinden wordt de Clematis alpina 'Frances Rivis' ook gebruikt om schuttingen, muren of lelijke structuren te bedekken. Dankzij zijn klimmende en windende eigenschappen kan deze plant helpen om een natuurlijke en groene omheining te creëren.

Van oudsher wordt deze plant ook gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen. De bloemen en bladeren worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals ontstekingen en artritis.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Plant moet gesteund worden, Grote bloemen, Hangende klokjes, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis 'Early Sensation'
Bosrank
€ 13,95
Clematis 'Hf Young'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'The President'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Alpina
Bosrank
€ 12,95
Clematis 'Rouge Cardinal'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Armandii
Bosrank
€ 19,95
Clematis Montana 'Rubens'
Bosrank
Vanaf € 10,95
Clematis 'Snow Queen'
Bosrank
€ 10,95