Berberis darwinii

Zuurbes

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 30/09/2024

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,96 per stuk
  • Decoratief
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Opgaande groei
  • Zuurbes
  • Berberis darwinii

De Berberis darwinii, beter bekend als de Darwins zuurbes, vormt een schitterend schouwspel in elke tuin met zijn weelderige bloei van geurende goudgele tot oranje bloemen, die zich een weg banen door de dichte structuur van opgaande, stevig vertakte takken. De bloeiperiode loopt van mei tot juni en vormt een visueel en aromatisch hoogtepunt. Deze middelgrote heester is niet enkel een lust voor het oog, maar ook een versterking voor het lokale ecosysteem.

De donkergroene, glanzende blaadjes worden omringd door robuuste doornen, wat deze zuurbes een uitstekende keuze maakt voor een natuurlijke afscheiding waar niet zomaar doorgedrongen wordt. Ideaal voor een gefilterde zonlichtplaats of een halfschaduw positie, is deze plant tolerant ten opzichte van verschillende bodemtypes, mits deze niet te kalkrijk zijn. Een vochtige, goed doorlatende bodem en een beschutte locatie in de winter zullen bijdragen aan een gezonde en sterke groei, aangezien de Berberis darwinii matig winterhard is.

Na de bloeiperiode produceert deze zuurbes opvallende eetbare blauwe bessen die rijk zijn aan vitamine C, wat niet alleen gunstig is voor jouw gezondheid maar ook vogels aantrekt in de tuin. Desondanks de noodzaak voor enige wintervoorzorgsmaatregelen, is deze plant opvallend adaptief en kan het zelfs goed omgaan met luchtvervuiling, waardoor het een prima keuze is voor stedelijke omgevingen.

Kortom, de Berberis darwinii biedt een elegante mix van schoonheid, functionaliteit en natuurlijke voordelen. Het is een must-have voor elke tuin waarin je een exotische twist en een vleugje kleur wilt toevoegen, terwijl je ook bijdraagt aan het lokale milieu en de biodiversiteit. Haal deze charmante heester in huis of tuin om je buitenruimte te verrijken met zijn prachtige bloemen, eetbare vruchten en sierlijke verschijning.

Verzorging en water

De Berberis darwinii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven. Geef in de lente en zomermaanden regelmatig wat meststoffen om de groei te bevorderen.

Onderhoud

Snoei de Berberis darwinii in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of zieke takken en houd de plant open en luchtig. Controleer regelmatig op plagen en ziektes en neem indien nodig maatregelen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. De Berberis darwinii kan goed tegen koude temperaturen en is dus geschikt voor de meeste tuinen in Nederland.

Tip

Een handige tip voor de Berberis darwinii is om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid. De plant houdt van licht vochtige grond, maar overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Gebruik daarom een vochtigheidsmeter om de juiste balans te vinden.

Berberis darwinii, ook bekend als de Zuurbes, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin.

Op het decoratieve vlak is de Berberis darwinii een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin. Met zijn glanzende groene bladeren en opvallende oranje-rode bessen, zorgt deze plant voor een kleurrijke en levendige uitstraling.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Berberis darwinii ook enkele courante gebruiksmogelijkheden. Zo kunnen de bessen gebruikt worden in jam of gelei, en hebben ze ook medicinale eigenschappen. Daarnaast kan de plant gebruikt worden als haag of om ongewenste bezoekers uit de tuin te weren vanwege zijn stekelige doornen.

Kortom, de Berberis darwinii is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt in de tuin.

Bloemkleur Oranje
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Berberis | Zuurbes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Berberis frikartii 'Amstelveen'
Zuurbes
Berberis Julianae
Chinese zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis ottawensis 'Auricoma'
Zuurbes
Berberis Thunbergii 'Atropurpurea'
25 x Japanse zuurbes - Blote Wortel
Vanaf € 58,95
Berberis Thunbergii 'Rose Glow'
Japanse zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis Thunbergii 'Atropurpurea'
Japanse zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis Stenophylla
Zuurbes
Vanaf € 9,95