Berberis buxifolia 'Nana'

Zuurbes

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 8,96 per stuk
 • Borderplant
 • Compacte groei
 • Bladhoudend
 • Laagblijvend
 • Mooie herfstkleur
 • Dichte vertakking

Ontdek de veelzijdige Berberis buxifolia 'Nana', een charmante, groenblijvende struik die in elk seizoen zorgt voor een prachtige aanblik in uw tuin. Deze compacte zuurbes onderscheidt zich door zijn ronde vorm en sierlijk overhangende takken. Het struikje is een toonbeeld van schoonheid en weerbaarheid, met leerachtige, donkergroene bladeren die zijn voorzien van een elegant stekelpunt aan het uiteinde van elk blad.

In het voorjaar verwelkomt deze Berberis-variëteit u met een overvloed aan donker oranjegele bloemen, die zorgen voor een warme en levendige uitstraling in uw tuin. Na de bloeiperiode verschijnen er aantrekkelijke paarsblauwe bessen, die hoewel ze een ietwat bittere smaak hebben, rijk zijn aan vitamine C en verwerkt kunnen worden in gelei of confituur. Een heerlijke toevoeging voor iedereen die graag van eigen tuin snoept!

De Berberis buxifolia 'Nana' is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een lage haag, een sierlijke boord langs tuinpaden of zelfs als snoeivorm in een meer formele tuinsetting. Deze struik vertoont een geweldige veerkracht tegen luchtvervuiling, en ook in kustgebieden is het mogelijk om met een beetje zorg van dit struikje te genieten. De zuurbes gedijt in bijna elke grondsoort, zolang deze niet te kalkrijk is, en heeft een voorkeur voor een vochtige bodem. Toch is deze plant niet veeleisend en kan deze ook perioden van droogte goed doorstaan.

Kortom, de Berberis buxifolia 'Nana' is een uitstekende toevoeging vanwege zijn veelzijdigheid, lage onderhoudseisen en de sierlijke waarde voor uw tuin. Of u nu een natuurlijke toets aan uw buitenruimte wilt geven, geïnteresseerd bent in de culinaire mogelijkheden van de bessen of gewoon wilt genieten van de robuuste, wintergroene aanwezigheid, deze plant voldoet aan al uw verwachtingen. Haal de zuurbes in huis of tuin en geniet van de unieke combinatie van visuele aantrekkelijkheid en functionaliteit!

Verzorging en water

De Berberis Buxifolia 'Nana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en om dode, zieke of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om concurrentie voor voedingsstoffen te verminderen.

Standplaats

De Berberis Buxifolia 'Nana' gedijt het best op een plek met volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en bij voorkeur wat zuur. De plant kan goed tegen koude temperaturen en is dus geschikt voor de Nederlandse tuin.

Tip

Meng wat compost door de grond bij het aanplanten om de plant van extra voedingsstoffen te voorzien. Dit zal helpen bij een gezonde groei en bloei.

De Berberis Buxifolia 'Nana', ook wel bekend als Zuurbes, is een zeer decoratieve plant die goed geschikt is voor gebruik in de tuin. Met zijn compacte formaat en dichte groei is het een uitstekende keuze voor het creëren van haagjes, borders of als solitaire struik.

Niet alleen is deze plant ideaal voor decoratief gebruik, maar de bessen kunnen ook worden gebruikt om jam, gelei of siroop te maken. Daarnaast hebben de bladeren van de zuurbes een medicinale toepassing en worden ze in de traditionele geneeskunde gebruikt voor verschillende kwalen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Berberis | Zuurbes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoudend, Compacte groei, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Berberis thunbergii 'Green Carpet'
Japanse zuurbes
Berberis ottawensis 'Auricoma'
Zuurbes
Berberis Thunbergii 'Rose Glow'
Japanse zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis thunbergii 'Admiration'
Japanse zuurbes
Berberis thunbergii 'Harlequin'
Zuurbes
Berberis Stenophylla
Zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis frikartii 'Amstelveen'
Zuurbes