Berberis thunbergii 'Atropurpurea'

Japanse zuurbes

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Rijke, dieprode bladeren
  • Sierlijke, gele bloemen in het voorjaar
  • Winterhard en gemakkelijk te onderhouden
  • Aantrekkelijk voor vogels en vlinders
  • Tolerant ten opzichte van verschillende grondsoorten
  • Kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien
Breng een vleugje betoverende kleur in uw tuin met de Berberis thunbergii 'Atropurpurea', beter bekend als de Japanse zuurbes. De unieke paarsrode tot bruinrode bladeren van deze middelgrote heester vormen een prachtige verschijning die nog intenser wordt wanneer ze in de herfst transformeren naar een schitterend oranjerood. Tijdens het bloeiseizoen zullen de heldergele bloemen een levendig contrast bieden en de aandacht trekken in elk groen landschap.

Een echte aanwinst vanwege zijn veelzijdigheid: deze robuuste plant is perfect als sfeervolle haagplant, maar ook als solitaire blikvanger of in snoeivorm te onderhouden. De Japanse zuurbes is niet alleen vervuilingstolerant, maar verdraagt ook kustomstandigheden indien voorzien van extra bescherming. De Berberis thunbergii 'Atropurpurea' stelt weinig eisen aan de bodem, groeit goed in diverse grondsoorten en kan zelfs perioden van droogte overleven, ondanks een voorkeur voor vochtige bodems.

Laat uw tuin spreken met deze decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant. Naast zijn esthetische kwaliteiten, kan deze Japanse zuurbes ook dienen als een natuurlijke barrière vanwege zijn doornige takken. Het is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische toevoeging aan uw huis en tuin. Kies voor de Berberis thunbergii 'Atropurpurea' als u verlangt naar een unieke combinatie van schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid.

Verzorging en water

De Berberis Thunbergii 'Atropurpurea' heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant in de zomer regelmatig water en in de winter wat minder.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Zet de Japanse zuurbes op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant beschermd is tegen harde wind.

Tip

Geef de Berberis Thunbergii 'Atropurpurea' in het voorjaar een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit bevordert de gezondheid en groei van de plant.
De Japanse zuurbes (Berberis thunbergii 'Atropurpurea') is een veelzijdige plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor andere courante toepassingen kan worden gebruikt. Vanwege de prachtige dieprode bladeren en de compacte groeiwijze, is deze plant ideaal voor het creëren van een kleurrijke en aantrekkelijke tuin of border. Daarnaast kan de Japanse zuurbes ook worden gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en stekelige takken, waardoor het een uitstekende keuze is voor het creëren van een natuurlijke afscheiding. Bovendien hebben de bessen van deze plant een hoge voedingswaarde en worden ze gebruikt voor het maken van jams, gelei en wijn. Kortom, de Japanse zuurbes is een veelzijdige plant die zowel esthetisch als functioneel kan worden ingezet in de tuin.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Berberis | Zuurbes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bladeren

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Berberis Thunbergii 'Rose Glow'
Japanse zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis thunbergii 'Admiration'
Japanse zuurbes
Berberis Stenophylla
Zuurbes
Vanaf € 9,95
Berberis thunbergii 'Green Carpet'
Japanse zuurbes
Berberis ottawensis 'Auricoma'
Zuurbes