Azalea mollis

Azalea

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Klokvormige bloemen
  • Bladverliezend
  • Groepsbeplanting
  • Rijkbloeiend
  • Geurend
Ontdek de Azalea mollis rood, een ware schoonheid onder de Azalea's. Deze opvallende heester betovert iedere plantenliefhebber met zijn prachtige rode bloemen, die een feestelijke toets geven aan elke tuin. De bloei van de Azalea mollis houdt aan tot laat in het voorjaar, waardoor je tuin langer een kleurrijk accent behoudt. Deze winterharde struik kan een indrukwekkende hoogte van anderhalve meter bereiken, waardoor hij uitstekend geschikt is als sierlijke blikvanger in de tuin of als onderdeel van een haag.

Ideaal voor plaatsing in halfschaduw, floreert deze Azalea in een licht zurige bodem, waardoor hij perfect is voor tuiniers die willen genieten van de robuuste natuur zonder zorgen. Het onderhoud van deze Azalea mollis is eenvoudig, wat hem nog aantrekkelijker maakt voor zowel de beginnende als ervaren tuinier. Voeg een vleugje elegante charme toe aan je tuin met de Azalea mollis rood; de plant die niet alleen met zijn verbluffende bloemenpracht, maar ook met zijn onverzettelijkheid en gemak je hart zal veroveren. Kortom, de Azalea mollis rood verdient absoluut een plekje in je tuin of als een natuurlijk kunstwerk in je huis.

Verzorging en water

De azalea mollis rood heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de azalea mollis rood direct na de bloei om de vorm en de grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knoppen. Gebruik hiervoor scherpe snoeischaren om schade aan de plant te minimaliseren.

Standplaats

Plaats de azalea mollis rood op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals in de halfschaduw of in de ochtend- en avondzon. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag, om bladverbranding te voorkomen.

Handige tip

Bescherm de azalea mollis rood tegen vorst door de wortels te bedekken met een laagje mulch. Op die manier blijven ze beschermd tegen extreme temperaturen.
De Azalea mollis rood is een prachtige en kleurrijke plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. De heldere, roodachtige bloemen zorgen voor een levendige en aantrekkelijke uitstraling in elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik, heeft de Azalea mollis rood ook andere courante gebruiken. Zo kan de plant worden gebruikt als een haag of als solitaire plant in borders en perken. Door zijn prachtige bloemen en groenblijvende bladeren is de Azalea mollis rood een populaire keuze voor het verfraaien van tuinen en het creëren van een kleurrijke en levendige omgeving.

Kortom, de Azalea mollis rood is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in verschillende tuinontwerpen. Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en eenvoudige onderhoud is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een prachtige toevoeging aan hun buitenruimte.
Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Azalea | Azalea
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Rijkbloeiend, Groepsbeplanting, Bladverliezend, Klokvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Azalea japonica Roze
Azalea
€ 9,95
Azalea Mollis Roze
Azalea
Vanaf € 15,95
Azalea Japonica Wit
Azalea
Vanaf € 9,95
Azalea Mollis Geel
Azalea
Vanaf € 15,95
Azalea Knaphill Roze
Azalea
Vanaf € 16,95
Azalea Knaphill Oranje
Azalea
Vanaf € 53,95
Azalea Japonica Geel
Azalea
Vanaf € 9,95
Azalea Knaphill Wit
Azalea
Vanaf € 16,95