Azalea knaphill

Azalea

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Bladverliezend
  • Snelle groeier
  • Grote bloemen
  • Rijkbloeiend
De Azalea Knaphill Roze is een waar sieraad voor iedere tuin of plantenliefhebber met een voorkeur voor opvallende kleuren en vormen. Kenmerkend voor deze bladverliezende sierheester is het geringe onderhoud dat ze nodig heeft om te schitteren, mede dankzij haar winterhardheid waardoor ze minder last heeft van vorst.

Deze variant van de Azalea Knaphill valt op door haar betoverend roze, vaak gevulde bloemen die in de bloeiperiode een spectaculaire vertoning geven. Wat deze azalea extra bijzonder maakt, is dat sommige exemplaren een aangename geur verspreiden, waardoor ze niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook voor de neus. Zodra de herfst zijn intrede doet, verrast deze azalea met schitterende herfsttinten en een opvallend brons gekleurd blad.

Een lichte, humusrijke, zure grond is het ideale bed voor de Azalea Knaphill Roze om haar volle potentieel te bereiken. Zorgvuldige keuze van de standplaats zal haar groei en bloei optimaal ondersteunen.

Kies voor de Azalea Knaphill Roze als u uw tuin wilt verrijken met een plant die elk seizoen iets nieuws te bieden heeft: van de weelderige bloesem in het voorjaar en de zomer tot de warme herfstkleuren die uw tuin in een schilderachtig tafereel veranderen. Een prachtige keuze voor iedereen die het hele jaar door wil genieten van natuurlijke schoonheid.

Verzorging en water

De Azalea Knaphill heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot, zodat de wortels goed worden bereikt.

Onderhoud

Snoei de Azalea Knaphill na de bloei om de vorm compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode takken en bloemen om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar en de zomer wat mest om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Azalea Knaphill gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek, uit de wind.

Tip

Bescherm de Azalea Knaphill tegen vorst in de winter door de pot te omwikkelen met noppenfolie of door de plant naar een beschutte plek te verplaatsen. Dit zal helpen om de plant gezond te houden tijdens koude periodes.
De Azalea Knaphill is een prachtige en populaire plant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Deze plant staat bekend om zijn grote en kleurrijke bloemen, waardoor het een perfecte keuze is voor tuinen, borders en plantenbakken. De azalea knaphill is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige uitstraling in zowel formele als informele tuinen.

Naast het decoratieve gebruik, wordt de Azalea Knaphill ook vaak ingezet voor andere courante doeleinden. Zo kan deze plant bijvoorbeeld gebruikt worden als bodembedekker of als onderdeel van een bloeiende haag. Daarnaast wordt de azalea knaphill vaak gebruikt in bloemschikken vanwege de prachtige bloemen die langdurig mooi blijven.

Al met al is de Azalea Knaphill een veelzijdige plant die zowel in de tuin als binnenshuis gebruikt kan worden voor een kleurrijke en levendige uitstraling.
Bloemkleur Roze
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Azalea | Azalea
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Grote bloemen, Snelle groeier, Bladverliezend, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Azalea Japonica Wit
Azalea
Vanaf € 9,95
Azalea Mollis Roze
Azalea
Vanaf € 15,95
Azalea Mollis Rood
Azalea
Vanaf € 15,95
Azalea Japonica Rood
Azalea
Vanaf € 9,95
Azalea Japonica Oranje
Azalea
Vanaf € 9,95
Azalea Knaphill Rood
Azalea
Vanaf € 16,95
Azalea Knaphill Geel
Azalea
Vanaf € 16,95
Azalea japonica Roze
Azalea
€ 9,95