Aquilegia vulgaris

Akelei

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 30 cm

Maak kennis met de prachtige Aquilegia vulgaris, beter bekend als de wilde akelei. Deze charmante vaste plant onderscheidt zich door zijn betoverende paarsblauwe bloemen, die met hun dubbele, bijna pomponachtige verschijning een unieke aanvulling zijn op elke tuin. De Aquilegia vulgaris kent zijn glorieuze bloeiperiode van mei tot juni, wanneer hij zijn kleurrijke bloemenpracht ten volle etaleert.

Deze soort, met zijn sierlijke groene bladeren, bereikt een bescheiden hoogte van ongeveer 30 cm en is daarmee perfect voor borders of als onderdeel van een wilde tuin. De standplaats van de Aquilegia vulgaris is veelzijdig; hij gedijt zowel in de zon als in lichte schaduw, waardoor hij voor veel tuiniers een geschikte keuze is. De bodemvoorkeuren zijn niet veeleisend – zolang de grond maar goed doorlaatbaar is, zal deze akelei voorspoedig groeien.

De robuustheid van de Aquilegia vulgaris is opmerkelijk – deze plant is zeer winterhard, kan goed tegen droge omstandigheden en is zelfs vochttolerant. Dit maakt hem een goede keuze voor tuiniers die een onderhoudsvriendelijke plant zoeken die weerstand biedt tegen de fluctuerende weersomstandigheden. Hoewel de Aquilegia vulgaris matig bestand is tegen luchtverontreiniging, zal hij in een gematigd stedelijk tot landelijk klimaat nog steeds goed presteren.

Waarom zou de Aquilegia vulgaris een plaats moeten krijgen in uw huis of tuin? Simpelweg omdat deze plant een ongeëvenaard vleugje elegante natuurlijkheid toevoegt. Hij lokt tevens nuttige insecten zoals bijen, die bijdragen aan de biodiversiteit van uw tuin. Of u nu houdt van de schoonheid van de bloemen of de plant wilt gebruiken om lokale fauna aan te trekken, de Aquilegia vulgaris is een waardevolle en beeldschone toevoeging aan uw groene oase.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in de herfst om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Akelei op een plek waar hij half in de schaduw staat, maar ook wat zonlicht kan ontvangen. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

Als je de Akelei wilt vermeerderen, kun je de zaailingen in de herfst verplanten naar een nieuwe locatie in de tuin. Deze planten zullen zich snel aanpassen en nieuwe bloemen produceren.

Aquilegia vulgaris, beter bekend als akelei, is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren en zijn vederachtige bladeren, voegt de akelei een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of bloemperk.

Niet alleen is de akelei prachtig om naar te kijken, maar de plant heeft ook enkele nuttige toepassingen. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in boeketten en bloemstukken, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan elke bloemschikking. Daarnaast zijn de bloemen ook aantrekkelijk voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, en kunnen ze helpen bij het bevorderen van een gezonde biodiversiteit in de tuin.

Daarnaast heeft de akelei ook een lange geschiedenis van medicinaal gebruik. De plant wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt vaak gebruikt in de kruidengeneeskunde om aandoeningen zoals hoest, verkoudheid en ontstekingen te behandelen. Het is echter belangrijk om op te merken dat de akelei giftig kan zijn bij inname, dus het is raadzaam om met een ervaren kruidkundige te overleggen voordat de plant voor medicinale doeleinden wordt gebruikt.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 10
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Aquilegia | Akelei
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.