Aquilegia 'Nora Barlow'

Akelei

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Kenmerk 1: Dubbele bloem
  • Kenmerk 2: Borderplant
  • Kenmerk 3: Snijbloem
  • Kenmerk 4: Rijke bloei
  • Kenmerk 5: Lange bloeiperiode
  • Kenmerk 6: Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

De Aquilegia 'Nora Barlow', beter bekend als Akelei, is een beeldbepalend juweel in elke tuin met haar sierlijke, opgaande vorm en polvormende habitus. De varenachtige, middengroene tot donkergroene bladeren creëren een rustgevende groene achtergrond voor de spectaculaire bloemen die deze plant sieren.

In de bloeiperiode van mei tot juni tooit de Aquilegia vulgaris 'Nora Barlow' zich met rijke, dubbele bijna bolvormige bloemhoofdjes. De roze kelkblaadjes met hier en daar een toets van groen vloeien langzaam over naar een zachte witte kleur naarmate de bloei vordert. De romantische en vintage uitstraling van de bloemen maakt deze plant tot een favoriet bij zowel traditionele als moderne tuiniers.

Ideaal voor plantenliefhebbers die weinig onderhoud wensen; de Nora Barlow is zeer winterhard en kan goed overweg met zowel droge als vochtige omstandigheden. Deze Akelei past zich moeiteloos aan, ongeacht de bodemsoort, mits deze goed doorlatend is. Geef de plant een plekje in de zon of lichte schaduw om haar optimaal te laten floreren.

Voeg de Aquilegia 'Nora Barlow' toe aan uw tuin of buitenruimte voor een overvloed aan charme en kleur. Haar unieke bloemvorm en nostalgische allure is een lust voor het oog en brengt een betoverende atmosfeer in elke setting. Dit is de bloem die niet alleen uw tuin, maar ook uw hart verovert met haar tijdloze schoonheid.

Verzorging en water

De Aquilegia 'Nora Barlow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden zitten. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant de hele dag kan drogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Knip ook droge of zieke delen van de plant af om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Geef de plant in het voorjaar een lichte bemesting om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Aquilegia 'Nora Barlow' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom krijgt om de kans op schimmelziekten te verminderen. Plant de akelei in goed doorlatende grond voor optimale groei.

Tip

Als je een langdurige bloei wilt bevorderen, knip dan regelmatig de bloemstelen af zodra de bloemen zijn uitgebloeid. Dit zal de plant aanmoedigen om nieuwe bloemknoppen te vormen en langer te blijven bloeien.

De Aquilegia 'Nora Barlow', ook wel bekend als de akelei, is een prachtige en unieke plant die zeer geschikt is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende bloemen in verschillende pastelkleuren, zal deze plant zeker de aandacht trekken en een charmante toevoeging zijn aan elke tuin.

Niet alleen is de Aquilegia 'Nora Barlow' decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Deze plant trekt bijen, vlinders en kolibries aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin die gericht is op het ondersteunen van de biodiversiteit. Daarnaast worden de bloemen van de akelei ook vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken vanwege hun unieke vorm en kleur.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 10
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Aquilegia | Akelei
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Dubbele bloem, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Aquilegia Vulgaris
Akelei
Aquilegia Dragonfly Hybrids
Akelei
Aquilegia 'Crimson Star'
Akelei