Aquilegia 'Crimson Star'

Akelei

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Opvallende rode bloemen
  • Lange bloeiperiode
  • Goede snijbloem
  • Bladhoogte van 30 cm
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor in de border of in potten

De Aquilegia 'Crimson Star', beter bekend als akelei, is een sierlijke plant die uw tuin of huis zal sieren met haar opvallende rood-witte bloemen. De bloeiperiode ligt in de late lente tot vroege zomer, van ongeveer mei tot en met juni, waardoor deze plant een prachtige toevoeging is aan uw voorjaarstuin.

Deze variëteit van akelei bereikt een hoogte van 30 cm en heeft een compacte groeiwijze met prachtige groene bladeren die een mooi contrast vormen met de kleurrijke bloemen. De 'Crimson Star' verkiest een standplaats in lichte schaduw, bij voorkeur dicht bij bomen en heesters waar de bodem voedselrijk en vochtig is.

De Aquilegia 'Crimson Star' staat bekend om zijn niet-woekerend gedrag, waardoor hij uitstekend geschikt is voor vrij open tuinen met ruimte voor meerdere soorten planten. De plant laat zich zonder moeite combineren met andere tuinplanten, waardoor u gemakkelijk een harmonieuze en kleurrijke tuincompositie kunt creëren.

Kies voor de Aquilegia 'Crimson Star' in uw huis of tuin om een beetje elegantie en kleur toe te voegen tijdens het voorjaar. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een onderhoudsarme en betrouwbare keuze die jaar na jaar zal terugkeren om uw buitenruimte op te fleuren.

Aquilegia 'Crimson Star' verzorging en onderhoud

Verzorging en water

Akelei heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er gezond uit te laten zien. Akelei hoeft meestal niet te worden gesnoeid, behalve om lelijke of beschadigde bladeren te verwijderen.

Standplaats

Plaats de Akelei op een plek met voldoende zonlicht, maar het kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te veel direct zonlicht, vooral in warme zomermaanden.

Tip

Plant Akelei in groepen voor een prachtig kleurrijk effect in de tuin. Het is een onderhoudsarme plant die veel vlinders en bijen aantrekt.

De Aquilegia 'Crimson Star', ook wel bekend als de Akelei, is een prachtige bloeiende plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en borders.

Met zijn unieke bloemvorm en levendige rode kleur, voegt de Crimson Star een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een opvallende toevoeging aan hun tuin.

Naast decoratief gebruik, kan de Akelei ook gebruikt worden voor zijn medicinale eigenschappen. In de traditionele kruidengeneeskunde wordt de plant gebruikt voor diverse gezondheidsvoordelen, waaronder het verlichten van ontstekingen en het stimuleren van de immuniteit.

Daarnaast is de Akelei een favoriete plant onder bijen en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor het ondersteunen van de biodiversiteit in tuinen en natuurlijke landschappen.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 10
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Aquilegia | Akelei
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.