Angelica gigas

Engelenwortel

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Bruinrode bloemkleur
  • Snijbloem
  • Bladhoogte van 40 cm
  • Medicinaal gebruik
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Groeit goed in de halfschaduw

Ontdek de kracht en pracht van Angelica gigas, ook bekend als engelenwortel, in uw tuin. Deze winterharde, inheemse vaste plant is met zijn indrukwekkende voorkomen een echte blikvanger. De angelica gigas voelt zich het meest thuis langs vochtige oevers en open plekken in het bos, maar is ook uitermate geschikt om uw tuin een natuurlijke en majestueuze uitstraling te geven. De half wintergroene plant kan aanzienlijke hoogtes bereiken en vormt een stevige, opgaande en geribbelde structuur, waaraan grote, diep ingesneden, welriekende bladeren ontspringen.

In de bloeimaanden juni en juli verandert de engelenwortel in een spectaculaire verschijning met zijn geelgroene, half bolvormige bloemschermen die niet alleen de aandacht trekken van voorbijgangers, maar ook een paradijs zijn voor nuttige insecten zoals bijen. Hoewel de plant na de bloei zijn cyclus voltooit en afsterft, is zijn aanwezigheid elk jaar opnieuw een feest voor het oog. Naast zijn visuele aantrekkingskracht, is de Angelica gigas ook een plant met een rijke historie. Als medicinale plant werd hij al in de oudheid gewaardeerd om zijn helende eigenschappen, en vandaag de dag vinden de jonge blaadjes hun weg naar salades, worden de gekonfijte stengels gewaardeerd als zoete lekkernij en bieden ze een smaakvolle aanvulling op diverse likeuren.

Deze robuuste plant prefereert een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt het best in een vochtige, goed doorlaatbare bodem. Kortom, de Angelica gigas is een veelzijdige en imposante plant die niet alleen esthetische waarde toevoegt aan uw buitenruimte, maar ook een rijke culturele en culinaire geschiedenis met zich meebrengt. Haal een stukje historie en natuurpracht in huis of tuin en geniet van de unieke charme die de engelenwortel te bieden heeft.

Verzorging en water

De Angelica gigas heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een organische meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Angelica gigas op een plek met veel zonlicht, maar bescherm de plant tegen te felle middagzon. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Tip

Geef de Angelica gigas in de herfst extra mulch om de wortels te beschermen tijdens de koudere maanden. Dit zal de plant helpen om in het voorjaar krachtig terug te groeien.

Angelica gigas, ook wel bekend als Engelenwortel, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende paarse bloemen en grote, diep ingesneden bladeren is het een echte eyecatcher in de tuin of op het terras.

Niet alleen is Angelica gigas een mooie toevoeging aan de tuin, maar het heeft ook verschillende courante toepassingen. De wortels van deze plant worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Daarnaast wordt Angelica gigas ook gebruikt in de keuken, waar de bladeren en stelen vaak worden toegevoegd aan salades of gebruikt worden als smaakversterker in soepen en stoofschotels. De zaden van de plant worden soms gebruikt als smaakmaker in likeuren en andere alcoholische dranken.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Angelica | Engelenwortel
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Snijbloem, Bruinrode bloemkleur

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Anchusa azurea 'Loddon Royalist'
Ossetong
Anaphalis triplinervis
Siberische Edelweiss
Aethionema armenum 'Warley Rose'
Steenkers
Anacyclus pyrethrum depressus
Marokkaanse Kamille
Anaphalis margaritacea 'Neuschnee'
Siberische Edelweiss
Aegopodium podagraria 'Variegatum'
Zevenblad