Anchusa azurea 'Dropmore'

Ossetong

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,04 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,95 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,83 per stuk
  • Prachtige blauwe bloemen
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Perfecte borderplant
  • Compacte hoogte van 30 cm
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Geschikt voor zonnige plekken

De Anchusa azurea 'Dropmore', beter bekend als ossetong, is een prachtige, meerjarige tuinplant die met haar statige postuur en levendige kleuren een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin. Het robuuste, grof groene blad vormt een mooi contrast met de opvallende donker hemelsblauwe bloemen, die gedurende een lange periode in de bloeitijd de plant sieren.

Met bloemaren die een hoogte kunnen bereiken van wel een meter, biedt deze bijzondere plant een indrukwekkend verticaal element in uw border. Of u nu een ervaren tuinier bent of een beginnende groene vingers ontwikkelt, de ossetong is een makkelijke en weinig onderhoud vereisende keuze. Zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling garanderen maandenlang plezier van deze topper onder de borderplanten.

Naast haar schoonheid is de Anchusa azurea 'Dropmore' ook uitermate geschikt voor het aantrekken van bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Haar nectarrijke bloemen maken haar een favoriete stop voor deze nuttige insecten. Kortom, het plaatsen van de Anchusa azurea 'Dropmore' in uw tuin zorgt niet alleen voor een prachtig schouwspel, maar draagt ook bij aan het welzijn van de lokale fauna. Een win-win voor elke natuurliefhebber!

Verzorging/water

Anchusa azurea 'Dropmore' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en om nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende luchtcirculatie krijgt.

Tip

Anchusa azurea 'Dropmore' trekt bijen en vlinders aan, dus het is een goede toevoeging aan een vlindertuin. Let op de insecten die op de plant afkomen, het kan een ware attractie zijn!

Anchusa azurea 'Dropmore', ook wel bekend als Ossetong, is een prachtige plant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. De helderblauwe bloemen trekken direct de aandacht en zorgen voor een levendige uitstraling in elke tuin of bloembed.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Anchusa azurea 'Dropmore' ook andere courante toepassingen. Zo wordt de plant vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen. De bladeren en bloemen worden bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van hoest en keelpijn.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Anchusa | Ossetong
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 30 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Anacyclus Pyrethrum Depressus
Marokkaanse Kamille
Aegopodium Podagraria 'Variegatum'
Zevenblad
Angelica Gigas
Engelenwortel
Anchusa Azurea 'Loddon Royalist'
Ossetong
Aethionema Armenum 'Warley Rose'
Steenkers
Anaphalis Margaritacea 'Neuschnee'
Siberische Edelweiss
Anaphalis Triplinervis
Siberische Edelweiss
Alstroemeria Aurea 'Orange King'
Incalelie