Aethionema armenum 'Warley Rose'

Steenkers

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,28 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,21 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,11 per stuk
  • Compacte groei
  • Rotsplant
  • Voorjaarsbloeier
  • Langbloeiend
  • Heerlijke geur
  • Wintergroen

Maak kennis met de prachtige Aethionema armenum 'Warley Rose', beter bekend als de steenkers, die een vleugje robuuste elegantie aan uw tuin of huis toevoegt. De steenkers is een charmante vaste plant die uw buitenruimte zal opfleuren met zijn grijze blad dat een mooi contrast vormt met de donkerroze bloemen.

Dit type steenkers is zeer winterhard en kan temperaturen doorstaan die kenmerkend zijn voor Nederlandse winters, waardoor het een uitstekende toevoeging is aan uw tuin die weinig onderhoud vergt. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borderafscheidingen of zelfs als onderdeel van een gemengde container op uw balkon of terras.

Plant de Aethionema armenum 'Warley Rose' op een zonnige plek in goed doorlatende grond om optimaal te genieten van zijn langdurige, levendige bloei in de lente en zomer. De grijs-groene bladeren blijven ook na de bloeiperiode een subtiele blikvanger.

De reden waarom u deze prachtige plant in huis of tuin zou moeten plaatsen, is tweeledig: niet alleen biedt het een esthetische meerwaarde door zijn unieke kleurcombinatie en textuur, maar het is ook een onderhoudsarme optie die standhoudt in de winter en elk jaar betrouwbaar terugkeert om uw buitenruimte te verfraaien.

Verzorging en water

De Aethionema armenum 'Warley Rose' heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Trim de plant regelmatig om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder verwelkte bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Aethionema armenum 'Warley Rose' gedijt het best op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. De plant kan ook goed groeien in goed doorlatende grond.

Tip

Geef deze plant in het voorjaar een lichte bemesting om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

Aethionema armenum 'Warley Rose', ook wel bekend als steenkers, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen.

Vanwege de mooie roze bloemen en het grijsgroene blad, is de plant een populaire keuze voor borders, rotstuinen en containerplanten.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de steenkers ook andere courante toepassingen. Zo wordt de plant vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn uitstekende groeiwijze en snelle verspreiding.

Bovendien trekt de plant bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een vlindertuin of bijentuin.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 6
Hoogte volgroeide plant 15 cm
Plant familie Aethionema | Steenkers
Standplaats Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Rotsplant, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Anaphalis Triplinervis
Siberische Edelweiss
Anacyclus Pyrethrum Depressus
Marokkaanse Kamille
Aegopodium Podagraria 'Variegatum'
Zevenblad
Alstroemeria Aurea 'Orange King'
Incalelie
Anchusa Azurea 'Loddon Royalist'
Ossetong
Anchusa Azurea 'Dropmore'
Ossetong
Angelica Gigas
Engelenwortel
Anaphalis Margaritacea 'Neuschnee'
Siberische Edelweiss