Ajuga reptans 'Rainbow'

Kruipend zennegroen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 5 cm
  • Bodembedekker
  • Combinatie van kleuren
  • Kruipend zennegroen

De Ajuga reptans 'Rainbow', ook wel bekend als het kruipende zennegroen, is een charmante toevoeging aan elke tuin of huishouden met zijn opvallend gekleurde blad. Deze half wintergroene vaste plant vormt een prachtig tapijt van brons paarse bladeren die versierd zijn met speelse gele, roze en witte vlekken, wat zorgt voor een uniek kleurenschema in de onderbeplanting.

Deze veelzijdige plant is niet kieskeurig over zijn standplaats en gedijt in de volle zon, halfschaduw en zelfs in minder verlichte schaduwrijke plekken. Het aanpassingsvermogen van de Ajuga reptans 'Rainbow' maakt het tot een eenvoudige plant voor verschillende tuinomstandigheden en zelfs voor potcultuur. De plant is ook erg tolerant ten opzichte van verschillende bodemsoorten, hoewel extreme zeewind zijn groei kan beïnvloeden.

Als bodembedekker komt de Ajuga reptans 'Rainbow' goed tot zijn recht. De plant verspreidt zich snel, waardoor ongewenst onkruid minder kans krijgt om zich te vestigen. Weliswaar kan de plant soms wat woekeren, dus het is aangeraden om het groeigedrag in de gaten te houden. Daarnaast is deze plant erg winterhard en voegt hij het hele jaar door visuele interesse toe aan uw tuin.

Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de natuur. De Ajuga reptans 'Rainbow' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van uw tuin of buitenruimte. Deze ecologische waarde is een extra voordeel naast de esthetische pracht van de plant.

Kortom, de Ajuga reptans 'Rainbow' is een echte aanwinst voor elke tuin of binnenshuis in pot. Met zijn veelzijdigheid, gemak van onderhoud, snelle groei en aantrekking van nuttige insecten, biedt deze plant een onweerstaanbare combinatie van functionaliteit en sierlijkheid. Het zou een gemiste kans zijn om deze prachtige bodembedekker niet in uw omgeving op te nemen!

Verzorging/Water

De Ajuga reptans 'Rainbow' heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze kruipend zennegroen plant gedijt het beste in de schaduw of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

Tip

De Ajuga reptans 'Rainbow' kan ook goed gedijen in hangmanden of als bodembedekker in tuinen. Overweeg om deze plant op verschillende manieren in je tuin te gebruiken om een prachtig effect te creëren.

Ajuga reptans 'Rainbow', ook wel kruipend zenegroen genoemd, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege het decoratieve uiterlijk.

Deze plant is ideaal voor het gebruik als bodembedekker in de tuin. Het vormt een dicht tapijt van kleurrijke bladeren, waardoor het perfect is voor het opvullen van lege ruimtes en het toevoegen van textuur aan de tuin.

Niet alleen is kruipend zenegroen mooi om naar te kijken, het heeft ook een aantal praktische toepassingen. Vanwege de dichte groeiwijze helpt het om onkruid te onderdrukken, waardoor het een uitstekende keuze is voor het onderhoudsarme tuinen.

Bovendien trekt deze plant ook bijen en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die gericht zijn op het ondersteunen van de biodiversiteit.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Ajuga | Kruipend zennegroen
Standplaats Schaduw
Eigenschappen Combinatie van kleuren, Bodembedekker, Bladhoogte 5 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ajuga reptans 'Alba'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga reptans 'Rosea'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga Reptans 'Burgundy Glow'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Catlin'S Giant'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Chocolate Chip'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Atropurpurea'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans
Kruipend zennegroen
Ajuga Pyramidalis 'Metallica Crispa'
Kruipend zennegroen