Ajuga reptans 'Atropurpurea'

Kruipend zennegroen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Paarse bloemtrossen
  • Wintergroen
  • Groeit goed in de schaduw
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Ideaal voor randen en perken
  • Onderhoudsarm

De Ajuga reptans 'Atropurpurea', beter bekend als kruipend zennegroen, is een prachtige toevoeging aan uw tuin of border. Deze half wintergroene vaste plant blijft laag bij de grond en heeft een sterke bodembedekkende groeiwijze. In de bloeiperiode, die loopt van eind april tot juni, kunt u genieten van de opvallende donkerblauwe tot paars getinte bloemen, die een mooi contrast vormen met het glanzende roodbruine tot roodpaarse blad.

De ovale tot ronde bladeren zorgen voor een constante en rijke kleurtoevoeging in het plantenbed, zelfs als de plant niet in bloei staat. Het kruipend zennegroen is niet kieskeurig wat betreft standplaats; of u het nu plaatst in de volle zon, halfschaduw of schaduw, het past zich met gemak aan. Deze veelzijdigheid maakt het een favoriet bij veel tuiniers. Bovendien, het gedijt op bijna elke grondsoort, mits de afwatering voldoende is.

Naast de esthetische waarde is dit kruipende zennegroen ook ecologisch waardevol. Het trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een steun voor de lokale fauna. Hoewel het een woekeraar kan zijn, kan dit met enig onderhoud in toom worden gehouden, waarmee het een perfecte keuze is voor de groenbedekking van grote oppervlakken. Op het vlak van winterhardheid stelt het kruipend zennegroen ook niet teleur, want het kan strenge winterse omstandigheden eveneens goed doorstaan.

Het kruipend zennegroen 'Atropurpurea' verdient zeker een plek in uw tuin of groene ruimte. Het is een plant die niet alleen het hele jaar door visuele interesse biedt, maar ook de natuurlijke habitat ondersteunt. En dat alles met minimale verzorgingseisen. Haal deze bodembedekker in huis om zonder veel moeite een prachtige, onderhoudsarme en natuurvriendelijke tuin te creëren.

Verzorging/water:

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud:

Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om te voorkomen dat het de groei belemmert. Knip dode bladeren en bloemen weg om de plant gezond te houden.

Standplaats:

Deze plant gedijt het beste in de schaduw of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd direct zonlicht.

Tip:

Ajuga reptans 'Atropurpurea' is een ideale bodembedekker en kan goed gebruikt worden om lege plekken in de tuin op te vullen. Let op: deze plant kan zich snel verspreiden, dus houd de groei in de gaten en snoei indien nodig.

De Ajuga reptans 'Atropurpurea', ook wel bekend als kruipend zennegroen, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende paarse bladeren en laagblijvende groeiwijze is het een ideale bodembedekker voor borders, paden en rondom bomen.

Niet alleen is deze plant ideaal voor decoratief gebruik, maar het wordt ook vaak gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen. De bladeren van de Ajuga reptans 'Atropurpurea' worden gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. Ze kunnen worden verwerkt tot zalven of tincturen voor uitwendig gebruik.

Daarnaast wordt het kruipend zennegroen ook gebruikt als bodemverbeteraar en is het een uitstekende keuze voor het bedekken van kale, schaduwrijke plekken in de tuin waar andere planten moeilijk groeien.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Aantal per m2 10 tot 13
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Ajuga | Kruipend zennegroen
Standplaats Schaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ajuga pyramidalis 'Metallica Crispa'
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Catlin's Giant'
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Alba'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga reptans 'Rainbow'
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Rosea'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga reptans 'Burgundy Glow'
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Chocolate Chip'
Kruipend zennegroen