Ajuga pyramidalis 'Metallica Crispa'

Kruipend zennegroen

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Opvallende metallic bladeren
  • Bodembedekkende eigenschappen
  • Geschikt voor schaduwrijke plekken
  • Winterhard
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Gemakkelijk te onderhouden

Dompel je tuin of interieur onder in een sfeer van mysterieuze schoonheid met de Ajuga pyramidalis 'Metallica Crispa', ook wel bekend als kruipend zennegroen. Deze unieke plant verrast met haar ronde en ietwat verwrongen bladeren die een speelse, kroezelige textuur tonen met een oogverblindende metallic paarse glans die werkelijk elke ruimte laat stralen. Bij aanraking valt de lichte beharing op, wat bijdraagt aan de intrigerende allure van dit zennegroen.

Deze opmerkelijke variëteit staat tevens bekend om haar bescheiden karakter; de 'Metallica Crispa' is veel minder dominant dan haar familieleden, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over ongecontroleerde woekering. De groei is traag, wat het tot een ideale kandidaat maakt voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke plant. Het kruipend zennegroen waardeert men vooral om zijn prachtige, uitgespreide bladrozetten die als decoratieve bodembedekkers functioneren.

Daarnaast hecht deze variëteit zich niet alleen aan de aarde met haar uitlopers maar ook aan het hart van natuurliefhebbers, door een schouwspel van bloemen te bieden die een schat aan lokale bijenpopulaties aantrekken. Zo draag je bij aan de biodiversiteit en help je de vitale bijenstand te ondersteunen.

Samengevat is de Ajuga pyramidalis 'Metallica Crispa' een bijzondere verschijning die niet alleen esthetisch veel te bieden heeft met haar metallic paarse bladeren en boeiende bloemen, maar ook een ecologisch verantwoorde keuze is. Haar trage en beheerste groeiwijze zorgt ervoor dat je lang van haar schoonheid kunt genieten zonder dat ze de overhand neemt. Een gedroomde toevoeging om elke ruimte, binnen of buiten, mee te verfraaien en tegelijkertijd de natuur een handje te helpen.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om verstikking te voorkomen. Knip dode bladeren en bloemen af om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de kruipend zennegroen op een plek met halfschaduw tot schaduw. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

Tip

Gebruik een laagje mulch rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken.

Ajuga pyramidalis 'Metallica Crispa', ook wel bekend als kruipend zennegroen, is een veelzijdige en decoratieve bodembedekker die perfect is voor tuinen en landschappen. Met zijn opvallende gekrulde bladeren en diep paarse tinten, voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Dit kruipende zennegroen is ideaal voor het bedekken van kale, schaduwrijke plekken in de tuin, zoals onder bomen of langs paden. Het kan ook worden gebruikt om borders en bloembedden op te vullen, waardoor een weelderig en verzorgd uiterlijk ontstaat.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft Ajuga pyramidalis ook praktische toepassingen. Het kan worden gebruikt om erosie te voorkomen op hellingen, en het helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei dankzij zijn dichte groeiwijze.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 35 cm
Plant familie Ajuga | Kruipend zennegroen
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ajuga Reptans Rainbow
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Atropurpurea'
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Rosea'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga Reptans
Kruipend zennegroen
Ajuga reptans 'Alba'
Kruipend zennegroen
€ 2,95
Ajuga Reptans 'Chocolate Chip'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Catlin'S Giant'
Kruipend zennegroen
Ajuga Reptans 'Burgundy Glow'
Kruipend zennegroen