Acer platanoides

Noorse esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Herfstverkleuring
 • Lichtgroen blad
 • Bloemen in tuilen
 • Parkboom
 • Sterke groeier
 • Brede kroon
De Acer platanoides, beter bekend als de Noorse esdoorn, is een majestueuze toevoeging aan iedere ruime tuin of park. Deze bladverliezende en snelgroeiende boom kan een hoogte van maar liefst 25 meter bereiken met een breedte tot 15 meter, en biedt hiermee een imposant schouwspel. Zijn grote landschappelijke waarde wordt nog eens extra benadrukt door de brede, welgevormde kruin die elk seizoen een ander aanzicht biedt.

In de lente, doorgaans in april, is de Noorse esdoorn een lust voor het oog dankzij de heldergele bloemen die de boom tooien. Als de bladeren in de herfst hun warme kleuren aannemen, zorgt dit voor een schitterend kleuraccent in uw tuin. Bovendien zijn de kenmerkende gevleugelde, bolvormige vruchtjes – liefkozend 'helikoptertjes' genoemd – niet alleen een plezier om naar te kijken, maar ook leuk voor kinderen om mee te spelen.

De Acer platanoides is een flexibele plant die het zowel in volle zon als in de schaduw prima doet, en is daarmee geschikt voor diverse locaties en tuinstijlen. Kortom, als je op zoek bent naar een echte blikvanger die met de seizoenen verandert en zowel esthetische als ecologische waarde toevoegt aan je buitenruimte, dan is de Noorse esdoorn een uitstekende keuze. Haal deze prachtige boom in huis of tuin voor een duurzame en levendige aanwinst die jaar na jaar blijft betoveren.

Verzorging en water

De Acer platanoides (Noorse esdoorn) heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Om de Acer platanoides gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dood hout en dode bladeren te verwijderen. Daarnaast kan je de plant jaarlijks snoeien om de vorm en omvang te behouden.

Standplaats

De Noorse esdoorn gedijt het beste op een plek waar hij zowel zonlicht als halfschaduw ontvangt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te natte of te droge omstandigheden.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Acer platanoides is om in het voorjaar meststof toe te voegen aan de grond om de groei te bevorderen. Let er wel op dat je geen meststof direct op de stam of bladeren strooit.
De Noorse esdoorn, ook bekend als Acer platanoides, is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als sierboom in tuinen, parken en lanen. Met zijn opvallende, groene bladeren en majestueuze groeiwijze voegt deze boom kleur en hoogte toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Noorse esdoorn ook vaak gebruikt voor zijn hout, dat stevig en duurzaam is. Het hout van deze boom wordt vaak gebruikt voor meubels, vloeren en in de bouw. Daarnaast heeft de Noorse esdoorn ook medicinale toepassingen; de schors van de boom wordt gebruikt in traditionele geneeskunde voor verschillende aandoeningen.

Al met al is de Noorse esdoorn een veelzijdige en waardevolle plant, die zowel esthetisch als functioneel gebruikt kan worden in diverse contexten.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2500 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Brede kroon, Sterke groeier, Parkboom, Bloemen in tuilen, Lichtgroen blad, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer saccharinum
25 x Zilveresdoorn - Blote Wortel
€ 79,95
Acer rubrum 'Scanlon'
Rode esdoorn
€ 82,95
Acer Platanoides 'Drummondii'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer palmatum 'Orange Dream'
Japanse esdoorn
Acer Tataricum Ginnala
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer palmatum 'Ornatum'
Japanse esdoorn
Acer Davidii
Chinese esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Negundo
Californische vederesdoorn
Vanaf € 59,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95