Acer campestre 'Nanum'

Veldesdoorn

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 15/10/2024
exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Donkergroen blad
  • Dwergvorm
  • Matige groeier
  • Bermbeplanting
  • Solitair
  • Verdraagt goed snoei

De Acer campestre 'Nanum', bij ons beter bekend als de Veldesdoorn of Spaanse aak, is een charmante, compact groeiende boom met een karakteristieke bolvormige kroon. Deze bescheiden groeier bereikt zijn volwassen grootte zonder te veel ruimte in beslag te nemen, waardoor hij uitermate geschikt is voor zowel kleine als grote tuinen.

Dankzij zijn aanpasbaarheid, voelt de Acer campestre 'Nanum' zich thuis in diverse omgevingen zoals bermen, landelijke en industriële gebieden. De boom is niet alleen een blikvanger, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid en weerbaarheid. Hij kan goed overweg met de typische stadsomstandigheden zoals hitte en schaduw, maar toont daarnaast een opmerkelijke tolerantie voor uitlaatgassen en zelfs zeewind.

Het is echter belangrijk om te letten op de ondergrond waar de Acer campestre 'Nanum' geplant wordt. Dichte verharding is niet zijn vriend, daarom is het raadzaam om deze boom voldoende 'ademruimte' te geven voor zijn wortelstelsel.

Deze boom verdient absoluut een plek in uw tuin of openbaar groen vanwege zijn unieke combinatie van sierwaarde, compactheid en weerbaarheid. Met de Acer campestre 'Nanum' investeert u in groen dat niet enkel décor biedt, maar ook een sterk stukje natuur dat zich staande houdt in ons steeds veranderende klimaat.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant in de herfst of winter om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Acer campestre 'Nanum' op een plek in de tuin waar het zonlicht, halfschaduw en schaduw kan krijgen. Deze plant kan op verschillende standplaatsen gedijen.

Tip

Voeg wat organische mest toe aan de grond in het voorjaar om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

Acer campestre 'Nanum', ook wel bekend als de veldesdoorn, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Op het gebied van decoratief gebruik is de veldesdoorn een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschapsontwerp. Met zijn dichte groei en compacte vorm is deze plant perfect voor het creëren van een strakke en verzorgde uitstraling. De donkergroene bladeren zorgen voor een aantrekkelijk contrast met andere planten en bloemen, en in de herfst veranderen ze in een prachtige gouden kleur, waardoor de veldesdoorn een echte blikvanger wordt.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de veldesdoorn ook een aantal courante gebruiken. Vanwege zijn dichte groei en weerstand tegen luchtvervuiling is deze plant ideaal om te gebruiken als haag of wandbegroeiing. Het biedt privacy en beschutting, terwijl het ook helpt om geluid te dempen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Bovendien is de veldesdoorn een goede keuze voor het creëren van een natuurlijke omgeving voor vogels en andere wilde dieren.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verdraagt goed snoei, Solitair, Bermbeplanting, Matige groeier, Dwergvorm, Donkergroen blad, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer palmatum 'Inaba-Shidare'
Japanse esdoorn
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Platanoides
Noorse esdoorn
Vanaf € 15,95
Acer Campestre 'Elsrijk'
Veldesdoorn
Vanaf € 72,95
Acer Rubrum
Rode esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer Palmatum
Japanse esdoorn
Vanaf € 15,95
Acer Platanoides 'Drummondii'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer palmatum 'Kotohime'
Japanse esdoorn

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.