Acer pseudoplatanus

Gewone esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Grote, opvallende handvormige bladeren
  • Rijke herfstkleuren in rood, geel en oranje
  • Tolerant ten opzichte van luchtvervuiling en zoute omstandigheden
  • Groeit snel en bereikt al snel een flinke hoogte
  • Geschikt als laanboom langs wegen en lanen
  • Kan goed gedijen in kustgebieden
Ontdek de majestueuze schoonheid van de Acer pseudoplatanus, beter bekend als de Gewone esdoorn. Deze imposante bladverliezende boom kan een indrukwekkende hoogte van 25 meter bereiken met een breedte van 15 tot 20 meter. De Gewone esdoorn siert het landschap met zijn brede, regelmatige en halfopen kruin, en is daarom uitstekend geschikt als parkboom of als solitaire blikvanger in een ruime tuin.

De bladeren van de Acer pseudoplatanus tonen zich in een schitterende middelgroene kleur, geaccentueerd door sierlijke rode steeltjes. In de bloeiperiode van april tot en met mei ontvouwen zich de geelgroene bloemenclusters, die niet alleen esthetisch zijn, maar ook nog eens een aangename sfeer in de tuin brengen. Na de bloei worden deze bloemen vervangen door de karakteristieke gevleugelde vruchtjes, in de volksmond bekend als 'helikoptertjes', die op speelse wijze naar beneden dwarrelen met de wind.

Een bijkomend voordeel van de Gewone esdoorn is zijn robuustheid; deze boom is uitermate bestand tegen luchtverontreiniging en daardoor een duurzame keuze voor stedelijke omgevingen of plekken met meer uitstoot.

Kies voor de Acer pseudoplatanus als u op zoek bent naar een groene reus die jaarrond karakter en structuur aan uw omgeving toevoegt. Met zijn aanpasbaar karakter en zijn luchtzuiverende eigenschappen is deze boom een waardevolle investering voor een gezonder, groener woon- of werkomgeving. Haal de Gewone esdoorn in huis of tuin en geniet van de unieke charme die deze levende reuzen met zich meebrengen.

Verzorging en water

De Acer pseudoplatanus heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

Onderhoud

Snoei dode takken weg om de plant gezond te houden. Dit kan het beste in het voorjaar of de zomer worden gedaan. Verwijder ook regelmatig eventueel onkruid rond de plant.

Standplaats

Plaats de Acer pseudoplatanus op een plek waar het veel zonlicht krijgt, maar halfschaduw is ook mogelijk. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

Tip

Meng compost door de grond bij het planten voor extra voedingsstoffen en een gezonde groei van de Acer pseudoplatanus.
De gewone esdoorn, ook wel bekend als Acer pseudoplatanus, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor zowel decoratief als functioneel gebruik. Vanwege de mooie bladeren en de elegante vorm van de boom, wordt de gewone esdoorn vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen, parken en langs straten. De bladeren veranderen van kleur in de herfst, waardoor de boom een spectaculair uitzicht biedt tijdens dit seizoen.

Naast decoratief gebruik heeft de gewone esdoorn ook andere courante toepassingen. Het hout van de boom wordt veel gebruikt in timmerwerk en meubelproductie vanwege zijn stevigheid en duurzaamheid. Bovendien wordt de gewone esdoorn ook geteeld voor de productie van esdoornsiroop, een populaire zoetstof die in diverse gerechten en dranken wordt gebruikt.

Kortom, de gewone esdoorn is een veelzijdige en waardevolle plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 3000 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Kustplant, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Negundo 'Variegatum'
Vederesdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Palmatum 'Atropurpureum'
Rode Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Palmatum 'Sangokaku'
Kleine Japanse esdoorn
Vanaf € 39,95
Acer Palmatum 'Summer Gold'
Japanse esdoorn
Vanaf € 129,95
Acer negundo 'Flamingo'
Vederesdoorn
Acer Rubrum
Rode esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Davidii
Chinese esdoorn
Vanaf € 62,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.