Acanthus mollis 'Albiflorus'

Stekelige bereklauw

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Prachtige witte bloemen
  • Stevige, stekelige bladeren
  • Geschikt als snijbloem
  • Blijft het hele jaar door groen
  • Houdt van kalkrijke grond
  • Gevoelig voor vorst

Heeft u een plekje over in uw tuin of zoekt u een opvallende groenblijver voor in huis? Dan introduceer ik u graag aan de Acanthus mollis 'Albiflorus', in de volksmond bekend als de stekelige berenklauw. Deze majestueuze, half wintergroene vaste plant is niet alleen een blikvanger door zijn opgaande en polvormende groeiwijze, maar voegt met zijn diep gelobde, donkergroene bladeren - die schitteren als gepolijst leer - instant elegantie toe aan iedere groene ruimte.

Tussen juni en augustus verandert de Acanthus mollis 'Albiflorus' in een ware showstopper wanneer de rechtopstaande trossen van witte bloemen – fraai contrasterend met de paarse schutbladeren – in bloei staan. Ondanks zijn naam en zachte stekels is deze plant vriendelijk in onderhoud; hij verkiest een plek in de halfschaduw en een goed doorlatende, vruchtbare bodem. Eens goed geworteld, is de stekelige berenklauw verrassend droogtetolerant.

Zorgen over de winter of uw locatie aan de kust? Geen probleem. Deze plant doorstaat de winter met verve en is zelfs tolerant voor zeewind en luchtverontreiniging. Zijn robuustheid maakt van de Acanthus mollis 'Albiflorus' de ideale kandidaat voor het Nederlandse klimaat.

Kortom, de stekelige bereklauw is niet alleen een prachtige toevoeging aan uw flora om zijn esthetische waarde; de Acanthus mollis 'Albiflorus' is daarbij een onverschrokken en zorgeloze partner door de seizoenen heen. Een plant die met zijn elegante bloei en stoere blad niet mag ontbreken voor de gepassioneerde tuinier of plantenliefhebber.

Verzorging van de Acanthus mollis 'Albiflorus'

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de plant in water blijft staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Knip ook regelmatig de uitlopers terug om een compacte groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Acanthus mollis 'Albiflorus' op een plek met voldoende zonlicht. Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende en vruchtbare grond.

Tip

Overweeg om de Acanthus mollis 'Albiflorus' te ondersteunen met een steunstok om te voorkomen dat de bloemstengels doorhangen.

Acanthus mollis 'Albiflorus', ook wel bekend als stekelige bereklauw, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen en landschapsontwerpen. Met zijn opvallende, stekelige bladeren en hoge bloemstelen is deze plant een echte blikvanger.

Naast zijn decoratieve gebruik heeft de stekelige bereklauw ook andere courante toepassingen. De plant wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Zo worden de bladeren soms gebruikt voor de behandeling van ontstekingen en huidproblemen.

Daarnaast wordt de stekelige bereklauw soms gebruikt voor de productie van kruidenthee. De bladeren en wortels van de plant hebben een bittere smaak en worden verondersteld verschillende gezondheidsvoordelen te bieden, zoals het bevorderen van de spijsvertering.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Acanthus | Bereklauw
Standplaats Zon
Eigenschappen Kalkminnende plant, Vorstgevoelig, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acanthus Hungaricus 'White Lips'
Stekelige bereklauw
Acanthus Mollis
Bereklauw
Acanthus 'Hollande Du Nord'
Stekelige bereklauw
Acanthus Hungaricus
Bereklauw
Acanthus Spinosus
Bereklauw