Acanthus hungaricus

Bereklauw

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Prachtig blad en bloemstructuur
  • Winterhard en goed bestand tegen droogte
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor zowel zon als halfschaduw
  • Kan goed in borders of als solitaire plant groeien
  • Langdurige bloeiperiode in de zomer

De Acanthus hungaricus, beter bekend als de stekelige berenklauw, is een opvallende verschijning in elke tuin. Deze half wintergroene vaste plant is niet alleen bekend om zijn robuuste eigenschappen, maar ook om zijn buitengewoon aantrekkelijke bloeiwijze. Met zijn glanzende, diep gelobde en donkergroene geveerde bladeren voegt de stekelige berenklauw een unieke textuur toe aan uw flora.

In de bloeiperiode, van juni tot eind augustus, ontwikkelt de plant een rechtopstaande rozet van grote roze bloemen, die worden versterkt door de opvallende paarsroze stekelige schutbladeren. Deze visuele traktatie brengt een dynamische dimensie aan de beplanting en is bij uitstek geschikt voor een gemengde border of als solitaire blikvanger.

Qua standplaats is de Acanthus hungaricus niet veeleisend. Hoewel hij een voorkeur heeft voor halfschaduw, is de plant na vestiging opmerkelijk droogtetolerant. Bovendien gedijt hij goed in een goed doorlatende, vruchtbare bodem. Zijn vermogen om goed winterhard te zijn en tegelijk weerbaar tegen zeewind en luchtverontreiniging maakt hem een duurzame keuze voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Met de toevoeging van de Acanthus hungaricus aan uw tuin of een groot pot op het terras, investeert u in een plant die niet alleen schoonheid biedt, maar ook een weerstand tegen de meeste weersextremen. Deze berenklauw zal met zijn elegante bloemen en sterke blad een exotische flair aan uw buitenruimte geven. Kortom, een must-have voor eenieder die op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke plant met grote esthetische waarde.

Verzorging/water

De Acanthus Hungaricus heeft matig tot weinig water nodig. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de zomer zo'n twee keer per week water en in de wintermaanden één keer per week.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er mooi uit te laten zien. In het voorjaar kan de plant eventueel gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Acanthus Hungaricus op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot geplaatst worden.

Tip

De Acanthus Hungaricus kan zich verspreiden via zijn wortelstokken. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin. Het is aan te raden om de plant in een pot of border met een wortelbegrenzer te plaatsen om woekeren te voorkomen.

Acanthus Hungaricus, ook wel bekend als Bereklauw, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn grote, gekrulde bladeren en lange stengels is het een opvallende aanvulling op elke tuin of bloemstuk.

Het decoratieve gebruik van de Acanthus Hungaricus strekt zich uit tot zowel binnen- als buitenruimtes. Binnen kan het dienen als een mooie aanvulling op boeketten en bloemstukken, terwijl het buiten kan worden gebruikt als een opvallende borderplant of als onderdeel van een kleurrijke bloementuin.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Bereklauw ook andere courante gebruiken. Zo wordt het sap van de plant soms gebruikt om de genezing van wonden te bevorderen, en de zaden kunnen worden gegeten als voedselbron. Bovendien wordt de Acanthus Hungaricus ook vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende medicinale eigenschappen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Acanthus | Bereklauw
Standplaats Halfschaduw, Zon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acanthus spinosus
Bereklauw
Acanthus Mollis
Bereklauw
Acanthus 'Hollande Du Nord'
Stekelige bereklauw
Acanthus hungaricus 'White Lips'
Stekelige bereklauw
Acanthus Mollis 'Albiflorus'
Stekelige bereklauw