Acanthus mollis

Bereklauw

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Grote, opvallende bladeren
  • Prachtige bloemen met paarse tinten
  • Trekvlinderplant
  • Langdurige bloei in de zomermaanden
  • Geschikt als snijbloem
  • Blijft het hele jaar groen

De Acanthus mollis, ook bekend als Bereklauw of Stekelige bereklauw, is een sierlijke en robuuste vaste plant die een unieke charme toevoegt aan elke tuin of interieur. Met zijn opvallende, glanzende, diep gelobde bladeren die rijk donkergroen van kleur zijn, creëert deze plant een weelderige uitstraling. De zachte stekels geven de Acanthus mollis een extra dimensie, waardoor de bladeren niet alleen mooi maar ook interessant zijn om aan te raken.

In de zomermaanden, van juni tot eind augustus, toont de Stekelige bereklauw zijn ware schoonheid wanneer hij bloeit met imposante trossen van witte bloemen die prachtig contrasteren met de paarse schutbladeren. Deze bloemenrijke pracht is een echte blikvanger en voegt een mediterrane flair toe aan uw buitenruimte, of dat nu een tuin, terras of zelfs een balkon is.

De Acanthus mollis is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook verrassend gemakkelijk in onderhoud. De plant gedijt het best in halfschaduw en verkiest een goed doorlatende, vruchtbare bodem. Eenmaal gevestigd, kan de bereklauw goed tegen droogte, waardoor hij een uitstekende keuze is voor tuiniers die minder tijd hebben voor regelmatig water geven. Bovendien is hij goed winterhard, en kan hij goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat de Acanthus mollis een ideale keuze maakt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Kortom, als u op zoek bent naar een plant die zowel esthetisch als praktisch waarde toevoegt aan uw ruimte, dan is de Acanthus mollis een uitstekende keuze. Zijn robuuste natuur, de aantrekkelijke bloei en het hoge aanpassingsvermogen maken deze plant tot een must-have voor elke plantenliefhebber die op zoek is naar een opvallende en onderhoudsvriendelijke aanvulling voor in huis of tuin.

Verzorging en water:

De Acanthus mollis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

Onderhoud:

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Breng in het voorjaar een laag mulch aan rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Standplaats:

De Acanthus mollis houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte, zware grond. De plant kan zowel in de border als in een grote container groeien.

Tip:

Geef de Acanthus mollis in het voorjaar een beetje mest om de groei te stimuleren. Dit zal helpen bij een gezonde en weelderige groei van de plant.

Acanthus mollis, ook wel bekend als de Bereklauw, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende, groenblijvende bladeren en mooie bloemtrossen, voegt deze plant een vleugje elegantie en charme toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Acanthus mollis een decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante toepassingen. De bladeren van de plant worden soms gebruikt in de bloemsierkunst voor het maken van unieke en natuurlijke arrangementen. Daarnaast worden de bladeren ook gezien als een symbool van kracht en overwinning, waardoor ze vaak worden gebruikt in symbolische of thematische tuinen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 70 cm
Plant familie Acanthus | Bereklauw
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acanthus hungaricus
Bereklauw
Acanthus hungaricus 'White Lips'
Stekelige bereklauw
Acanthus spinosus
Bereklauw
Acanthus 'Hollande Du Nord'
Stekelige bereklauw
Acanthus Mollis 'Albiflorus'
Stekelige bereklauw